Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 53

bountytaart cleanfoods

Mijn eetdagboek week 53 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

“Vanaf januari is het weer zero tolerance” zei mijn moeder tijdens kerst. Zo heb ik het ook jaar in, jaar uit gedaan. Maar één van de mooiste inzichten die ik heb gekregen, is dat gezond eten niet gelijk staat aan niets mogen en wortels knagen. Sinds ik gezonder eet, ontbijt ik bijna dagelijks met gezondere pannenkoeken, muffins, cake of taart. Ik eet meer dan ooit en ontdekte veel natuurlijke producten die ik eerder nooit at, maar eigenlijk best wel lekker vind. Zo ging ik vrijwillig aan de spruitjes, wie had dat ooit gedacht?

Gezond eten is een ontdekkingsreis. Je vindt je eigen weg door telkens wat nieuws te proberen, te variëren, dicht bij de natuur te blijven en zo vers mogelijk te eten. Gooi niet in één keer je hele voedingspatroon om. Dat kan te overweldigend zijn waardoor de kans groter is dat je de handdoek in de ring gooit. Breng kleine veranderingen aan met eetwissels. Een broodje gegrilde groenten in plaats van ham, komkommer stengels in plaats van kaasstengels en ga zo maar door. Zo hoop ik dat jij ook ontdekt dat gezond eten makkelijk, snel en lekker kan zijn.

Maandag

Ontbijt: twee mueslimuffins met kokoskwark en kokoschips
Tussendoor: versierde appelringen met appelstroop (Frutesse), chocoladepasta (Nosugardaddies), pindakaas, chocolade (Chockers) en chocolade confetti (Sweet Switch) kokoschips
Lunch: gemengde salade met wortel en een spinazie kaas burger uit de aerofryer en plak tulband
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Avondeten: vissticks, wortel en doperwten, röstirondjes uit de aerofryer
Tussendoor: handje snoep (Katja), plak tulband en kokoskwark met geraspte kokos, pecannoten en salted caramelsaus

Dinsdag

Ontbijt: twee sneden geroosterd brood met lijnzaad (Tastybasics) met pindakaas, banaan en kaneel
Tussendoor: pistache pudding (Jelly-O)
Lunch: scrumbled eggs en handje snoep (Katja)
Tussendoor: een zelfgemaakte oliebol uit de oven
Avondeten: pasta (Tastybasics) met fijngehakte spinazie, pesto, rucola en Parmezaanse kaas
Tussendoor: twee zelfgemaakte oliebollen uit de oven

Woensdag

Ontbijt: een zelfgemaakte oliebol uit de oven en twee plakken chocolade cake met kokoskwark, kokoschips en frambozen
Tussendoor: een zelfgemaakte oliebol uit de oven
Lunch: twee sneden geroosterd brood (Tastybasics) met humus pompoen (Maza), rode paprika en wortel
Tussendoor: koekreep citroen kokos, een handje chips en wat dropjes
Avondeten: twee maaltijdpita met vegaballen uit de aerofryer, sla en wortel en skinnysauce mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods) en een uitdeelzakje chips

Donderdag

Ontbijt: een flinke punt bountytaart
Tussendoor: een oliebol uit de oven
Lunch: maaltijdpita met kaas en gemengde salade
Tussendoor: drie handjes paprika chips, paar snoepjes (Katja)
Avondeten: pizza salami
Tussendoor: jelly beans zonder suiker en een oliebol uit de oven

Vrijdag

Ontbijt: appel en kaneel kwark met muesli choco en noten (Tastybasics) en salted caramelsaus (Cleanfoods)
Tussendoor: verse ananas
Lunch: twee sneden brood met lijnzaad (Tastybasics) met brie light uit de oven, honing, walnoten en gemengde salade
Tussendoor: bleekselderij met tzatziki en twee handjes paprika chips
Avondeten: carpacciosalade met een donkerbruin broodje met kruidenboter
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods) en twee handjes suikervrije jellybean snoepjes

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met ananas, mango en kokoschips
Tussendoor: twee plakken tulband
Lunch: tosti van sneden brood met lijnzaad (Tastybasics) en komijnenkaas, komkommerstengels en skinnysauce curry (Cleanfoods)
Avondeten: lasagne van courgette bladen met tomatensaus en veel Italiaanse groenten, geraspte kaas en kidneybonen
Tussendoor: zakje Snack a Jacks en stukje melkchocolade

Zondag

Ontbijt: twee mueslimuffins met kwark en chocolade (Chockers)
Tussendoor: appel
Lunch: twee zuurdesem afbakbroodjes met pompoenpitten, pesto, mozzarella, tomaat en rucola en chocoladepasta choco (Nosugardaddies) en abrikozenjam (Cleanfoods)
Tussendoor: koekreep met citroen en kokos
Avondeten: carpaccio van rode biet met gemengde salade en een linzenburger uit de aerofryer
Tussendoor: stukje skinnychoco melkchocolade (Cleanfoods)

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Beweging en gewicht

Ik ben niet afgevallen, maar ook niet aangekomen. Ook mijn vetpercentage is gelijk gebleven. Dit betekent dat ik de feestdagen zonder schade ben doorgekomen. En nu weer verder om die paar kilo’s ballast eraf te krijgen. Mijn Fitbit Sense weekrapportage deel ik hieronder.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo