Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Bountytaart

bountytaart cleanfoods

Als ik iets lekker vind, dan is het wel de combinatie van chocolade en kokos. Deze taart maakt me dan ook heel gelukkig. Op welk moment van de dag dan ook. Lekker als ontbijt, tussendoor of als dessert. Tip: snij de taart meteen in punten en stop ze in de vriezer om te voorkomen dat de taart binnen no time op is.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem van deze bountytaart heb je de volgende ingrediënten nodig:
120 gram dadels (ongepit)
40 gram havermout
30 gram cacaopoeder
70 gram muesli choco en noten (Tastybasics)
1 el kokosolie (gesmolten)

Voor de kwarklaag gebruik je de volgende ingrediënten:
900 gram kokoskwark (Campina)
70 gram kokosrasp
8 gelatineblaadjes

Voor de topping van de bountytaart heb je nodig:
100 gram pure chocolade (Cleanfoods)
el kokosrasp

Bereidingswijze

Voor de bountytaart maakte ik gebruik van een springvorm van 22 centimeter. De dadels week je circa tien minuten in heet water en snij je daarna in kleine stukjes. De dadels, havermout, muesli, cacao en kokosolie meng je in een kom en kneed je tot een vast mengsel. Vervolgens verdeel je dit mengsel over de bodem van de met bakpapier bedekte springvorm. Zet de springvorm daarna in de koelkast.

Vervolgens doe je de acht gelatineblaadjes in koud water. De kokoskwark meng je met de kokosrasp. Vervolgens schep je een paar eetlepels kwark in een pannetje samen met de gelatine en verwarm je dit al roerend tot de gelatine is opgelost. Vervolgens voeg je dit toe aan het kokoskwarkmengsel. Dit mengsel verdeel je over de bodem van de taart en zet je in de koelkast.

De bountytaart moet zo’n vier uur opstijven in de koelkast. Tip: maak de taart ’s avonds zodat je de volgende ochtend kunt genieten van een taart bij het ontbijt. De laatste stap is de topping van gesmolten chocolade au bain marie met wat kokosrasp. Als je de taart nog een half uurtje in de koelkast zet om de chocolade weer hard te laten worden, kun je daarna écht genieten van deze heerlijke bountytaart. Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar andere recepten? Neem dan een kijkje bij Food.


SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo