Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Fitbit Sense

Vanaf dag één was ik fan van Fitbit. Deze smartwatch is een onmisbare aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Voor mijn verjaardag kreeg ik mijn allereerste Fitbit Charge 3. Vervolgens ruilde ik hem in voor de nieuwere versie met de functie van Minuten in Actieve zones. En nu is er de Fitbit Sense, de meest geavanceerde gezondheids- en fitness-smartwatch.

The looks

Vooral het design van Fitbit Sense vind ik heel mooi. Fitbit Sense is vierkant met zachte gebogen hoeken, een gouden rand en witte band (ook verkrijgbaar in zwart). Het design heeft veel weg van Fitbit Versa 3. In vergelijking met Fitbit Charge 4 is het scherm veel groter. De smartwatch valt op en daar hou ik wel van. De Fitbit Sense heeft geen fysieke knoppen, maar een soort aanraakgevoelige inkeping aan de linkerkant. Net als Fitbit Charge 4 zijn de bandjes afneembaar en worden bandjes van andere materialen en in andere kleuren los verkocht. Fitbit Sense ziet er stijlvol uit en draag ik naast het sporten ook met gemak op mijn werk. Om heel eerlijk te zijn, doe ik hem alleen af voor het opladen.

Specificaties

Uiteraard beschikt Fitbit Sense over de vertrouwde functies, zoals de hartslagsensor, ingebouwde gps (net als Charge 4), mogelijkheid om je inkomende oproepen en berichten te zien en een lange batterijduur. Maar Fitbit Sense helpt je vooral om je lichaam en geest in balans te brengen. Je meet niet alleen jouw dagelijkse aantal stappen, maar ook of je goed slaapt en je stressniveau. De smartwatch meet jouw huidtemperatuur en het zuurstofgehalte in je bloed met een huidtemperatuursensor en saturatiemeter. Zo kun je je gezondheid nog beter in de gaten houden. De batterijduur vind ik overigens opvallend goed. Mijn man moet zijn Apple Watch elke dag opladen en ik mijn Fitbit Sense maar één keer in de week. Je hoeft je smartwatch niet af te doen als je gaat douchen of zwemmen. Fitbit Sense is waterdicht tot maar liefst 50 meter.

Breng lichaam en geest in balans met de Fitbit Sense

De Sense wordt geleverd met een gratis proefperiode van 6 maanden van Fitbit Premium (alleen voor nieuwe Premium-gebruikers). Dit abonnement is een waardevolle aanvulling, want Fitbit Premium helpt je bij het opbouwen van gezonde gewoontes door op maat gemaakte trainingen te bieden, inzichten in hoe je gedrag je gezondheid beïnvloedt, en gepersonaliseerde plannen om je te helpen je doelen te bereiken. Fitbit Premium bevat advies en begeleiding op het gebied van gezondheid, geavanceerde gezondheidsstatistieken, uitgebreide informatie over je slaap, huidtemperatuur en stressbeheersingsscore, aangepaste programma’s en work-outs. Na de proefperiode betaal je een maandelijks bedrag van €8,99.

Stress

Ik was al fan van Fitbit, maar Fitbit Sense is zeker favoriet. De focus van deze smartwatch ligt op je gehele gezondheid, dus niet alleen bewegen en nachtrust, maar brengt ook je stresslevel in kaart. De Fitbit Sense herkent signalen van stress en helpt je door middel van oefeningen, tips en scans om je stress te verlagen door middel van een EDA-scan. Door slimme tools te gebruiken op je smartwatch kun je je stressniveau in de gaten houden, verbanden ontdekken tussen stress en stemming, begeleide mindfulness-sessies volgen en meer. Hierdoor ben ik nog bewuster bezig om mijn stressniveau te verlagen.

Je kunt een snelle EDA-scansessie doen door de palm van je hand gedurende twee minuten over de Fitbit Sense te leggen, of deze combineren met begeleidende mindfulness-sessies in de Fitbit-app om te zien hoe je lichaam reageert tijdens meditatie of ontspanning. Na de sessie zie je een grafiek van de meting op het apparaat. Je hartslag wordt gemeten aan het begin en eind van de sessie. Als je hartslag daalt, dan kan dat betekenen dat je goed hebt kunnen ontspannen.

Hartritmebeoordeling

Met de ECG app op de Fitbit Sense kun je jouw hartritme beoordelen op onregelmatigheden. Dit doe je door de app te starten en het metalen frame om de wijzerplaat met duim en wijsvinger vast te houden. Op een simpele en snelle manier kun je ontdekken of je een onregelmatige hartslag hebt door het maken van een hartfilmpje van slechts 30 seconden. De resultaten kun je eventueel delen met je arts in een pdf-bestand. Alleen een arts kan een diagnose stellen, maar Fitbit Sense kan het je wel laten weten als je hartritme tekenen van een stoornis vertoont. Tot nu toe lijkt mijn hartslag normaal te zijn en vertoont geen onregelmatig ritme.

Tot slot

Voor mij draagt een smartwatch bij aan een gezonde leefstijl. Het helpt me om dagelijks voldoende te bewegen. Ik vind het leuk om familie en vrienden uit te dagen. Zo heb je met je Premium abonnement nog veel meer leuke uitdagingen, zoals de Fit met Bingo. Hiermee ga je niet alleen de strijd aan met je aantal stappen, maar ook op actieve minuten en afstand.

Het is me opgevallen hoe belangrijk mijn nachtrust is op mijn stressniveau. Dit inzicht helpt me ook beter om het belang van goede nachtrust te waarderen en op tijd naar bed te gaan om voldoende te slapen. De hartritmebeoordeling vind ik een mooie extra. Ik was al fan, nu ben ik groot fan!

Wellicht ook interessant: Fitbit charge 4 en Activitytrackers en leefstijlapps.

Fitbit | www.fitbit.com | Fotografie: Aimée Mooiman Fotografie

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo