Doe mee en wandel vandaag tijdens je (thuis)werkdag! Wist je dat… de helft van werkend Nederland een zittend beroep heeft? Bijna vier miljoen Nederlanders zitten veel te lang op een normale dag. Uit onderzoek blijkt dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten. Hoogste tijd voor…
Bij bosbaden dacht ik aan een frisse duik in een bosmeertje, maar dat wordt hier niet mee bedoeld. De Japanners noemen het shinrin-yoku – oftewel je onderdompelen in de natuur; letterlijk en figuurlijk. Je beweegt je heel bewust en langzaam door het bos, terwijl je probeert om alles in je op te nemen…
Voor een korte boswandeling gaan we vaak naar het Panbos, net buiten Utrecht, tussen Zeist en Bosch en Duin. Het bijzondere aan dit bos zijn de enkele zandvlaktes. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude dennen aan de zandvlaktes waarvan de wortels bloot zijn komen te liggen. In dit bos…
Natuur is goed voor onze gezondheid. De lucht is er gezond, je gaat er vanzelf bewegen en voelt je vrijer in je hoofd. Op een vrije dag ga ik dan ook het liefst de natuur in. Samen met mijn buurvrouw besloot ik om een wandeling te maken in de Middelwaard, een natuurgebied bij de Lekbrug dat…
Begin je je dagelijkse ommetjes en blokjes om een beetje zat te worden? Misschien is geo wandelen dan wel iets voor jou. Geocachen maakt jouw wandeling een stuk uitdagender, omdat je op zoek gaat naar wereldwijde schatten op basis van GPS coördinaten. Waar je precies naar op zoek gaat, is…
Wist je dat 1,2 miljoen Nederlanders diabetes hebben? Dat is ongeveer 1 op de 14 personen. Op 14 november vindt de Wereld Diabetes Dag plaats en loop ik een Halfuurtje Door je Buurtje om aandacht te vragen voor diabetes. Iedereen kan vanuit huis aan dit event dat wordt georganiseerd door de Bas…
Heerlijk de herfst is aangebroken. Het seizoen waarin de bomen verkleuren, de blaadjes naar beneden vallen, het eerder donker wordt en er genoeg leuks te doen is met de kinderen. Misschien is de herfst wel de mooiste tijd om een boswandeling te maken. Maar de kinderen hebben niet altijd zin…
De wandelroute over het Munitiepark van het Nationaal Militair Museum neemt je mee langs gevechtsvliegtuigen en verscholen bunkers waar in vroegere tijden duizenden kilo’s munitie lag opgeslagen. De route is zo’n vijf kilometer, maar daarom niet minder spannend. Het Park Vliegbasis Soesterberg is een militair terrein geweest en in het…