Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Tussendoortjes

Chocolade cake en muffins

Met slechts een paar ingrediënten tover je deze chocolade cake binnen een mum van tijd op tafel. Het meeste werk doet de oven. Deze cake eet ik graag als ontbijt, maar ook tussendoor of als dessert. De chocolade cake blijft een paar dagen goed in de koelkast. Vaak snijd ik al plakken en stop ik die per twee verpakt in de vriezer. Zo heb ik altijd een snel ontbijt of tussendoortje in huis. Maar behalve cake kun je ook chocolade muffins maken met hetzelfde recept.

Ingrediënten

Voor deze heerlijke chocolade cake heb je de volgende ingrediënten nodig:
400 gram Panash pannenkoekenmix cacao
180 gram palmbloesemsuiker (of Sukrin gold)
1 zakje baking soda
250 ml (plantaardige) melk
120 ml olijfolie
200 gram appelmoes

Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 180°C. Meng alle ingrediënten in een kom. Stort het mengsel in een ingevette cakevorm. Het beslag mag ongeveer 45 minuten in de oven. Halverwege doe ik een stuk aluminiumfolie over de bovenkant van de chocolade cake om aanbranden te voorkomen.

Variatietip: Versier je chocolade cake met toppings als jam, kwark, vers fruit of noten. Ben je gek op kokos? Probeer dan eens de choco coco spread van No Sugar daddies met kokoschips. Zo maak je er een feestelijk gebakje van.

Zie ook: Mango kardemom cake en koekjes met gember en citroengras
Ben je benieuwd naar meer gerechten? Neem dan een kijkje in mijn Eetdagboek.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo