Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Producten / Reviews / Tussendoortjes

Mueslimuffins

Het overslaan van je ontbijt lijkt niet zo gezond. Uit nieuw onderzoek blijkt dat ontbijters gemiddeld 22 procent minder kans hebben op het krijgen van hart- en vaatziekten. Ook het risico op overlijden was significant lager: ontbijters hadden gemiddeld 25 procent minder kans om te overlijden dan niet-ontbijters. Ik vind ontbijten heerlijk en gun mezelf de tijd voor een gezond en lekker ontbijt. Met de muesli choco en noten maakte ik een recept voor muesli muffins. De review lees je op de website van Tastybasics.

Ingrediënten

Voor het maken van zo’n 12 muesli muffins heb je de volgende ingrediënten nodig:
200 gram muesli choco en noten (Tastybasics)
200 gram havermout
80 gram palmbloesemsuiker, Sukrin gold of een andere suikervervanger
1 theelepel kaneel
250 ml magere (vanille) yoghurt
80 gram kokosolie
2 eieren
3 eetlepels honing, Sukrin caramelsiroop of Cleanfoods skinnysauce salty caramel

Bereidingswijze

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200°C. Houd 100 gram muesli apart.
Meng de overige ingrediënten met elkaar. Ik maak het mengsel extra fijn met de staafmixer. Vervolgens verdeel je het beslag over de muffinvorm. Schep de rest van de muesli die je apart hebt gehouden op de ongebakken muffins. Zet de muffinvorm in de oven en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar. Na 5 minuten bedek ik de muesli muffins met aluminiumpapier om te voorkomen dat de bovenkant verbrand. Tip: vries de muffins in, zodat je ze ook op een later moment kunt eten. Zo zijn ze bevroren ook makkelijk mee te nemen voor een voedzaam ontbijt onderweg of op je werk.

Ben je benieuwd naar andere recepten? Neem dan een kijkje bij Food.

Tastybasics | www.tastybasics.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo