Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 2 – 2022

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: kwark met ananas en granola met kokos, rozemarijn en amandel (Meesters van de Halm)
Snack: rozijnenkoek (Food2smile)
Lunch: preisoep (recept van Afvallen met Nederland)
Snack: dadels
Avondeten: broccoli met 30+ kaas, falafel en aardappel uit de aerofryer
Snack: bakje chips sour cream and chive

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: gemengde salade met rode paprika, brie, gerookte amandelen, dadels, granaatappelpitjes, pompoenpitten (Raw Organic Food) en balsamico dressing
Snack: groentesap van wortel, sinaasappel en gember (Dr Blend) (Leestip: Sappen en shots van Dr Blend)
Avondeten: Italiaanse groenten met linzen, tomatensaus en geraspte kaas
Snack: vegan chocolade (Hands off my chocolate)

Woensdag

Ontbijt: yoghurt met muesli en noten (Tastybasics) kiwi, pompoenpitten (Raw Food Organic) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: twee roerbakeieren met rode ui, paprika, tomaat, prei, knoflook en geraspte kaas en broccoli met geraspte kaas (left over van maandag)
Snack: citroensap (Dr Blend)
Avondeten: andijviestamppot met worst
Snack: citroen kwark

Donderdag

Ontbijt: koolhydraatarme crackers met zaden (Tastybasics), pindakaas met rozijnen (Zeemansboter), banaan en kaneel
Snack: stukjes skinny chocolade (Cleanfoods)
Lunch: rauwkostsalade van broccoli, radijs, witte kool en bloemkool met verse ananas
Avondeten: volkoren wraps met bonenmix (Hak groenten), linzen, mais en geraspte kaas
Snack: zelfgemaakte chocolade flikken

Vrijdag

Ontbijt: zelfgemaakte limonzero kwarktaart
Lunch: koolhydraatarme boterhammen (Tastybasics) met brie, paranoten en pompoenpitten (Raw Food Organic), gedroogde cranberries + sap van rode biet, wortel en granaatappelpitjes (Dr Blend)
Snack: handje paprika chips
Avondeten: paddenstoelensoep
Snack: zelfgemaakte limonzero kwarktaart

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Zaterdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met kiwi
Lunch: zelfgemaakte limonzero kwarktaart
Snack: handje chips
Avondeten: bloemkoolschotel uit de oven
Snack: hele reep chocolade (Hands off my chocolate)

Zondag

Ontbijt: twee geroosterde boterhammen (Tastybasics) met appelstroop en pompoenpitten
Lunch: donkere bol met carpaccio
Snack: twee handjes M&M’s (oké eerlijk, twee grote handen) + een reep chocolade (Hands off my chocolate)
Avondeten: tomatensoep + dit keer wel een klein handje friet

Lees ook: Salades met fruit

Hoe staat het ermee?

Het mag in de krant. Deze week stonden zowel bonen peulvruchten en paddenstoelen op het menu. Dit moet ik heel bewust op de boodschappenlijst zetten anders loop ik er geheid voorbij. Linzen of kikkererwten voeg ik bijvoorbeeld toe aan salade of pastasaus. Champignons vind ik nog wel eens lekker in soep of op pizza, maar veel ervaring heb ik eigenlijk niet met deze ingrediënten. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om hier meer mee te experimenteren dit jaar.

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo