Zoeken...
TOP
Food Lunch Ontbijt

Beleg voor op je cracker

Regelmatig lunch ik met crackers. Ik vind ze ideaal om lekker en gezond te beleggen. Vaak krijg ik de vraag wat ik op mijn crackers doe. Er is niets mis met een plakje kaas (vind ik héérlijk zelfs), maar je kunt ook met gemak een beetje meer variëren én groente toevoegen aan je lunch. Niet alleen thuis, maar ook onderweg of op je werk. Gezond eten betekent voor mij niet minder eten, maar bewust eten. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren. Zo beleg ik mijn crackers vaak met groenten en/of fruit, maar ook met zoet beleg.

Favoriet

Mijn favoriete crackers zijn koolhydraatarm en bevatten pitten en/of zaden. Deze crackers van Tastybasics en koop je gewoon bij de supermarkt en bevatten 70% minder koolhydraten. Ze zijn gemaakt op basis van onbewerkte ingrediënten en grondstoffen. Daarnaast zijn ze rijk aan eiwitten en/of vezels. De crackers met zonnebloem- en pompoenpitten en de meerzaden crackers zijn mijn favorieten. Ze zijn knapperig, lekker van smaak en voedzaam.

De pindapasta cacao geef je the best of both worlds – pinda’s en pure cacao. Maar dan heb je de pindapasta cacao met kokos nog niet geproefd. De pindapasta’s zijn niet alleen super lekker op je cracker, ze bevatten 70% minder koolhydraten dan een gewone chocoladepasta en geen toegevoegde suikers. Ze zijn rijk aan vezels en een bron van eiwitten. En niet te vergeten, vegan en palmolie-vrij.

Links: pindakaas, bijvoorbeeld met salty caramel (Foodspring), plakjes banaan en een snufje kaneel.
Rechts: hoemoes met kerrie (Maza) met tomaatjes en komkommer

Links: crackers met sandwichspread, witlof en gedroogde abrikoos.
Rechts: gebakken ei

Links: geitenkaas spread met witte druiven, tijm en honing
Rechts: skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) met verse aardbeien en amandelschaafsel

Links: Pesto, tomaat, mozzarella, rucola en peper
Rechts: Tonijn met skinnysauce mayo (Cleanfoods), snijbonen, avocado en ei

Links: cracker met speculoos en schuddebuikjes
Rechts: sandwichspread met radijs

Links: kokosbrood zonder toegevoegde suikers (Kokosbrood)
Rechts: komijnenkaas 30+

Links: muhammara (Maza) en scrumbled eggs met kruiden naar smaak
Rechts: zuivelspread light met bleekselderij, rozijnen en walnoten

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit