Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch / Ontbijt

Beleg voor op je cracker

Regelmatig lunch ik met crackers. Ik vind ze ideaal om lekker en gezond te beleggen. Vaak krijg ik de vraag wat ik op mijn crackers doe. Er is niets mis met een plakje kaas (vind ik héérlijk zelfs), maar je kunt ook met gemak een beetje meer variëren én groente toevoegen aan je lunch. Niet alleen thuis, maar ook onderweg of op je werk. Gezond eten betekent voor mij niet minder eten, maar bewust eten. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren. Zo beleg ik mijn crackers vaak met groenten en/of fruit, maar ook met zoet beleg.

Favoriet

Mijn favoriete crackers zijn koolhydraatarm en bevatten pitten en/of zaden. Deze crackers van Tastybasics en koop je gewoon bij de supermarkt en bevatten 70% minder koolhydraten. Ze zijn gemaakt op basis van onbewerkte ingrediënten en grondstoffen. Daarnaast zijn ze rijk aan eiwitten en/of vezels. De crackers met zonnebloem- en pompoenpitten en de meerzaden crackers zijn mijn favorieten. Ze zijn knapperig, lekker van smaak en voedzaam.

De pindapasta cacao geef je the best of both worlds – pinda’s en pure cacao. Maar dan heb je de pindapasta cacao met kokos nog niet geproefd. De pindapasta’s zijn niet alleen super lekker op je cracker, ze bevatten 70% minder koolhydraten dan een gewone chocoladepasta en geen toegevoegde suikers. Ze zijn rijk aan vezels en een bron van eiwitten. En niet te vergeten, vegan en palmolie-vrij.

Links: pindakaas, bijvoorbeeld met salty caramel (Foodspring), plakjes banaan en een snufje kaneel.
Rechts: hoemoes met kerrie (Maza) met tomaatjes en komkommer

Links: crackers met sandwichspread, witlof en gedroogde abrikoos.
Rechts: gebakken ei

Links: geitenkaas spread met witte druiven, tijm en honing
Rechts: skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) met verse aardbeien en amandelschaafsel

Links: Pesto, tomaat, mozzarella, rucola en peper
Rechts: Tonijn met skinnysauce mayo (Cleanfoods), snijbonen, avocado en ei

Links: cracker met speculoos en schuddebuikjes
Rechts: sandwichspread met radijs

Links: kokosbrood zonder toegevoegde suikers (Kokosbrood)
Rechts: komijnenkaas 30+

Links: muhammara (Maza) en scrumbled eggs met kruiden naar smaak
Rechts: zuivelspread light met bleekselderij, rozijnen en walnoten

Links: pindapasta kokos (Tastybasics) met verse mango en kokosrasp
Rechts: sandwichspread met geraspte wortel en falafel uit de aerofryer

Links: eiersalade met baby bladspinazie
Rechts: smeerkaas met paprika

Links: muhamarra (Maza) met gegrilde groenten en fetakaas
Rechts: witte skinny chocolade pasta (Cleanfoods) met vers fruit

Links: zuivelspread bieslook light, sla en gerookte kipfilet
Rechts: avocado (geprakt) met komkommer, tomaat, peper en zout

Links: rosbief, gekookt ei, peper en zout
Rechts: smeerkaas, tomaat met geraspte parmezaanse kaas (8 min. in de aerofryer) en verse peterselie

Links: vegan mango kerrie spread (Koro) met rauwe andijvie en snoeptomaatjes

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo