Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Producten / Reviews

Afvallen met Nederland

Aan het begin van het nieuwe jaar gooien veel Nederlanders het roer om. Na gezellige feestdagen met veel eten en drinken, staat het verliezen van wat kilo’s vaak op nummer één als goede voornemen voor het nieuwe jaar. Ook ik wil graag wat slanker zijn. Al ruim voor de kerst lette ik wat meer op mijn voeding om kilo’s kwijt te raken, maar het is lastig om er altijd ‘alleen voor te staan’. Deze maand laat ik me inspireren door Afvallen met Nederland, een compleet dieetprogramma dat is gebaseerd op een koolhydraatarm en eiwitrijk eetpatroon.

Met alleen gezonder eten kom je er niet

Afvallen gaat niet alleen over gezonder eten en meer bewegen. Naast de gezonde recepten en beweegoefeningen biedt Afvallen met Nederland dan ook online begeleiding door een diëtiste en een motivatieprogramma aan. Immers, het volhouden van een gezonder eetpatroon staat of valt met motivatie. Afvallen met Nederland bestaat uit een volledig stappenplan en begeleid je op diverse onderdelen naar een gezondere leefstijl: eten, bewegen, educatie, motivatie en omgeving. Je staat er niet alleen voor.

Via het online premium abonnement kun je het motivatieprogramma op weg naar blijvend gewichtsverlies volgen. De training bestaat uit vijf postcasts van één uur per stuk. Dit programma helpt je om op een heel andere
manier te kijken naar je gedrag en je houding ten opzichte van eten. Je ontvangt er ook een werkboek bij waarin je opdrachten maakt en dagelijks je vorderingen kunt volgen. Veranderen vraagt om zelfinzicht en daarom word je met confronterende vragen uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Op het online forum kun je vragen stellen of tips delen met andere ‘Afvallers van Nederland’.

Het 10-weken-gezond-slankprogramma

Soms vind ik het een uitdaging om steeds weer andere en lekkere recepten te bedenken. Dan betrap ik mezelf er op dat we iedere dinsdag hetzelfde eten, terwijl ik liever wat meer varieer. De bekende inspiratieloze dagen zijn verleden tijd met de recepten van Afvallen met Nederland. In het online programma heb ik de keuze uit koolhydraatarme recepten, vegetarische recepten en premium recepten, oftewel complete weekmenu’s. Zo kies je zelf waar je voorkeur naar uit gaat. De weekmenu’s bestaan uit gezonde en lekkere gerechten met veel afwisseling. Iedere dag krijg je alle voedingsstoffen in voldoende mate binnen. De producten koop je gewoon in de supermarkt en af en toe iets lekkers mag!

Naast het online programma biedt Afvallen met Nederland ook een kookboek met eiwitrijke recepten. Met de hoeveelheid aan recepten uit dit boek ben je tien weken onder de pannen en hoef je niet meer na te denken over ‘wat we vanavond zullen eten’. Extra handig: elke week begint met een boodschappenlijst. Het volgen van een gebalanceerd programma voor je ontbijt, lunch en diner kan houvast bieden. Bovendien vind je in het boek ook nog een trainingsschema; een soort personal-coach in boekvorm.

Afvallen draait niet alleen om voeding

Ik laat me vooral inspireren door de lekkere recepten en probeer ik het programma zoveel mogelijk in te passen in mijn leefstijl. Mijn motivatie fluctueert soms ook dus een extra steuntje in de rug kan nooit kwaad. Afvallen met Nederland is een uitgebreide methode met veel aandacht voor motivatie. Dat vind ik een enorm pluspunt, want met alleen gezonder eten kom je er niet. Als je wilt afvallen draait natuurlijk veel om voeding, maar het niet volhouden van een bepaald eetpatroon heeft alles te maken met motivatie.

De recepten van Afvallen met Nederland bevallen me goed. Bij ieder recept vind je de ingrediënten die je nodig hebt en de bereidingswijze. Met name de boodschappenlijst en de voedingswaarden per gerecht vind ik echt bijdragen aan het gebruiksgemak. Bovendien geeft het boek je volop tips voor tussendoortjes of alternatieve producten. Zo eet ik zoveel mogelijk vegetarisch, maar dat is geen enkel probleem. Gezien mijn actieve leefstijl houd ik de beweegoefeningen en trainingsschema’s voor gezien, maar mocht je nog niet zo actief zijn dan is het een nuttige toevoeging. Het is geen geheim dat een actieve leefstijl een positieve bijdrage levert aan je gezondheid. Bovendien vind ik Afvallen met Nederland goed betaalbaar. Voor een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je slechts € 9,95 per maand. De kilo’s die ik afval met Afvallen met Nederland zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar de recepten zijn volgens mij ook prima om op gewicht te blijven.

Bestel het boek Gezond op gewicht met lekker eten! eenvoudig via Bol.com

Afbeeldingen: Afvallen met Nederland en Pexels

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo