Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

Top 10 meest gelezen blogs van 2022

Misschien heb je als trouwe lezer de blogs allemaal voorbij zien komen, maar het kan ook zomaar zijn dat je er een aantal gemist hebt. Hoe dan ook, ik neem de top 10 van de meest gelezen blogs van 2022 met je door.

1. Beleg voor op je cracker

Regelmatig lunch ik met crackers. Ik vind ze ideaal om lekker en gezond te beleggen. Regelmatig krijg ik de vraag wat ik op mijn crackers doe. Er is niets mis met een plakje kaas (vind ik héérlijk zelfs), maar je kunt ook met gemak een beetje meer variëren én groente toevoegen aan je lunch. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren. Zo beleg ik mijn crackers vaak met groenten en/of fruit, maar ook met zoet beleg. In de blog ‘Beleg voor op je cracker‘ inspireer ik je graag met allerlei soorten beleg.

2. Wandelen met alpaca’s

Eens wat anders dan het dagelijkse rondje in de buurt: wandelen met alpaca’s. Het kan bij KnuffelKoe enzo, een liefdevol familiebedrijf in Eemdijk, een klein plaatsje in de provincie Utrecht. Mijn oudste zoon is gek op alpaca’s sinds hij een alpaca knuffel heeft gekregen van mijn moeder. Dit bijzondere uitje met ons gezin was dan ook speciaal voor hem. Behalve de wandeling met de alpaca’s mochten we ook een kijkje nemen bij de andere dieren op de boerderij. In de blog ‘Wandelen met alpaca’s’ vertel ik je alles over onze avonturen.

3. Zomer in Saalbach Hinterglemm

Het skiparadijs Saalbach-Hinterglemm verandert in de zomer in een toplocatie voor een actieve gezinsvakantie. Van kinds af aan sta ik elk jaar op de ski’s, maar ik wilde dolgraag de bergen eens zien in de zomerperiode. Ik was direct verkocht. In Saalbach-Hinterglemm vind je prachtige natuur, gastvrije mensen en één groot speelparadijs voor kinderen. Er zijn ontzettend veel activiteiten in de bergen voor alle leeftijden en diverse bergwandelingen die kinderen spelenderwijs kennis laten maken met hiken. In de blog ‘Zomer in Saalbach Hinterglemm‘ deel ik mijn ervaringen en tips van onze zomervakantie met kinderen van 5 en 4 jaar oud.

4. XCORE training vanuit huis

Maak kennis met mijn nieuwe goodie: een XCO-trainer! Met deze buis gevuld met grit kan ik altijd en overal supertoffe XCORE trainingen doen. Met de app HOW@home kun je XCORE workouts doen waar en wanneer je maar wilt. Ideaal, want als werkende moeder is het altijd puzzelen met de tijd. Met HOW@home beleef ik het groepsles gevoel van de sportschool vanuit huis. Lees meer in de blog XCORE training vanuit huis.

5. Ring Fit Adventure

In de game Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch train je je lichaam, terwijl je de wereld redt in een groot fitnessavontuur. Je reist door een uitgestrekte wereld met schilderachtige hindernisbanen, terwijl je vijanden verslaat met fitnessoefeningen. Het is een uitgebreid fitnessprogramma verpakt in een spel met een mooi verhaal. Dit avontuur houdt je in beweging!

6. Basic Fit ALL-IN

Niet alleen één jaar lang onbeperkt toegang tot alle clubs, maar ook gratis toegang tot de all-in workout app en, last but not least, een eigen Smart Bike. Basic-Fit daagde mij uit om een all-in lidmaatschap aan te gaan. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. Met een Basic-Fit ALL-IN lidmaatschap kun je overal sporten wanneer je maar wilt, zowel thuis als in de sportschool. Met de Smart Bike kun je fullbody workouts doen en trainen op kracht en cardio. Bovendien kun je jouw toegangspas delen met je vrienden en zo altijd een sportmaatje meenemen naar de club. Lees gauw verder, want in de blog Basic Fit ALL-IN deel ik mijn ervaringen.

7. Sporten onder stroom

Is EMS-training nou klinkklare onzin of een gezonde workout? Al langer was ik heel benieuwd naar deze manier van trainen en ik stond dan ook te popelen om het uit te proberen. EMS staat voor elektro musculaire stimulatie. Dat klinkt fancy en houdt in dat je spieren worden gestimuleerd door stroom impulsen. Ook de dieperliggende spieren worden gestimuleerd. Het is geen hype, maar een erkende trainingsmethode waar wereldwijd mee wordt gewerkt. Een dynamische trainingssessie duurt slechts 20 minuten, hoe fijn is dat? In de blog Sporten onder stroom vertel ik je over mijn ervaring met EMS-training.

8. DISQ 21 dagen challenge – mijn ervaringen

Drie weken trainde ik iedere dag met DISQ, een mobiel fitness apparaat waarmee je overal en altijd krachttraining kan doen. Met de DISQ train je de spieren met behulp van twee kabels en een constante weerstand. In de blog DISQ 21 dagen challenge mijn ervaringen vertel ik je meer over de workouts en mijn ervaringen.

9. Hoelahoepen met Bodyhoop

Op een leuke en snelle manier fitter, strakker en sterker worden. Wie wil dat niet? Hoelahoepen met een fitnesshoelahoep of verzwaarde hoelahoep is een leuke en ontspannen manier om aan je figuur te werken. In deze blog op nummer 9 in de top 10 van meest gelezen blogs van 2022 vertel ik je én laat ik je in een video zien hoe ik heb leren hoelahoepen met Bodyhoop.

10. Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen

Waarom hebben kinderen gymles op school, maar gebeurt er eigenlijk zo weinig om ons emotioneel welzijn te stimuleren? Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen tussen de vier en tien jaar behoefte hebben aan meditatie. Het no-nonsense mediatieboek voor kinderen is speciaal bedoeld voor kinderen én hun ouders. Kinderen hoeven hun gevoelens van boosheid of angst niet weg te duwen. Dit boek geeft handvatten om hiermee om te gaan.

Naar mijn idee ontbreken er nog héél veel leuke blogs in dit rijtje. Wat dacht je van deze verrukkelijke mueslikoekjes of de suikervrije meringue schuimpjes die de top 10 net niet hebben gehaald.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo