Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

XCORE training vanuit huis

Shake off the stress with your XCO-trainer!

Maak kennis met mijn nieuwe goodie: een XCO-trainer! Met deze buis gevuld met grit kan ik altijd en overal supertoffe XCORE trainingen doen. Helaas passen de XCORE lessen van de sportschool niet in mijn agenda waardoor ik XCORE een beetje uit het oog verloren ben. Totdat ik de app HOW@home leerde kennen. Deze toffe workout app werkt net als Netflix. Je kunt dus waar en wanneer je maar wilt je favoriete XCORE workouts volgen. Het zijn de bekende lessen net als in de sportschool, maar dan train ik lekker vanuit mijn eigen huis op een moment dat mij goed uitkomt. Zo ben ik niet langer afhankelijk van de tijden van de groepslessen van mijn sportschool. Ideaal, want als werkende moeder is het altijd puzzelen met de tijd. Met HOW@home beleef ik het groepsles gevoel van de sportschool vanuit huis.

Wat is XCORE?

XCORE staat voor extreme core training. Ik was altijd in de veronderstelling dat je core enkel uit buikspieren bestond, maar niets is minder waar. Je core bestaat uit maar liefst 29 bekken, bil-, buik- en rugspieren en is daarmee eigenlijk de basis van je hele lichaam. Deze spieren zijn altijd aan het werk en belangrijk om je natuurlijke lichaamshouding te waarborgen, zodat je recht en stabiel staat. Je core sterk houden en je spieren trainen is dus belangrijk voor lijf en je alledaagse activiteiten. Anders dan dat de naam XCORE doet vermoeden, is tijdens de workout je hele lijf aan het bewegen. Je traint je spieren, maar ook conditie terwijl je optimaal calorieën verbrandt. Heerlijk toch? Het enige wat je nodig hebt voor deze effectieve workout is dus die fancy XCO-trainer.

Lees ook: XCORE in de sportschool

Dynamisch en fun

Het is alweer jaren geleden dat ik kennis maakte met XCORE in de sportschool. Ik stond te popelen om het shaken en schudden met de buis uit te proberen. Het grit in de buis moet je van deksel naar deksel bewegen. Door het verplaatsen van het grit, moet je lichaam extra kracht zetten om balans te houden. Geloof me, het is best pittig. De XCO-trainer heb je in vier formaten, die de mate van intensiteit bepalen. De meest gekozen buis is maat L, maar als beginner kan ik je aanraden om eerst met een lichtgewicht buis te beginnen. Je kunt namelijk altijd je training intensiveren als je meer uitdaging wilt. De buis is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb gekozen voor army green in maat L en ik heb er een foam grip bijbesteld voor een betere grip. Zo glijdt de buis niet uit mijn hand. Je hoeft niet bang te zijn voor lastige choreografie. Het is misschien best even wennen in het begin: het vasthouden van de buis, de richting, de kracht en coördinatie. Diverse XCORE termen vliegen je om de oren, maar moeilijk is het niet.

XCORE vanuit huis

Met de app HOW@home krijg je toegang tot meer dan 100 Nederlandstalige workouts. Vervelen is geen optie, want elke vrijdag komt er een nieuwe workout online. In de app kies je zelf je XCORE training vanuit huis. Volg de lessen op nummer of maak een keuze wat je wilt trainen, zoals je lower body, full body, calorieverbranding, abs & core of upper body. En kies ook de duur van je training. Heb je maar een kwartiertje tijd? Geen probleem, dan kies je gewoon een kort, maar krachtige training.

De muziek van de XCORE video’s is super goed. Muziek tijdens het sporten vind ik sowieso ontzettend belangrijk. Als de muziek goed is dan gaat bewegen bijna vanzelf. De lekkere beats zorgen ervoor dat je net dat beetje extra geeft. De video’s zijn supergaaf, vol energie en fun. De instructeurs zijn lekker positief en vol energie. Ze geven goede aanwijzingen tijdens de workout over de houding van je lichaam en/of je greep. Steeds is het mogelijk om te kiezen voor een intensievere variant als je net dat beetje extra nodig hebt. Ik vind het heerlijk om mezelf in korte tijd in het zweet te werken. Het shaken met de buis is echt leuk om te doen én zwaarder dan je misschien denkt. XCORE is een heerlijke manier om je in korte tijd in het zweet te werken en de lekkere beats zorgen sowieso voor een happy vibe. Waar wacht je nog op?

Gebruik kortingscode “stefani10” en bestel jouw XCO-trainer en HOW@home abonnement met 10% korting

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo