Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Games / Overig / Reviews / Sport

Ring Fit Adventure

Op mijn werk breng ik een groot deel van de dag zittend door. Zodra ik klaar ben met mijn werk heb ik zin om te bewegen. Ik zoek daarvoor iedere keer weer naar een leuke uitdaging. Nintendo heeft daarvoor iets heel leuks op de markt gebracht en speelt hiermee ook in op de wens van veel gezinnen om kinderen van de bank te krijgen. Nintendo was de eerste spelcomputer waarbij lichamelijke beweging nodig was om een game te spelen en heeft nu weer een innovatief spel waarbij gamen en fitness goed op elkaar aansluiten. Met ‘Ring Fit Adventure‘ maakt Nintendo sporten leuk!

Je hebt maar één lichaam, zorg er goed voor

In Ring Fit Adventure train je je lichaam, terwijl je de wereld redt in een groot fitnessavontuur. Je reist door een uitgestrekte wereld met schilderachtige hindernisbanen, terwijl je vijanden verslaat met fitnessoefeningen. Het is een uitgebreid fitnessprogramma verpakt in een spel met een mooi verhaal. Dit avontuur houdt je in beweging!

Hoe werkt het spel?

De sportieve game Ring Fit Adventure werkt met een flexibele ringvormige gadget en een beenband voor de Nintendo Switch. De joy sticks schuif je in deze onderdelen en de beenband maak je vast met klittenband om je linker bovenbeen. Zo meten de ring en beenband al je bewegingen en vertalen die naar acties in het spel. De ring registreert met hoeveel kracht je aan de ring trekt of induwt, terwijl de beenband berekent hoe hard je op de plaats jogt en in welke positie je benen staan.

Bewegen tijdens het gamen geeft plezier én maakt gezond!

In het avontuur baan je je een weg door meer dan 100 parcours in meer dan 20 gebieden. Onderweg neem je het op tegen vijanden door middel van fitnessoefeningen. Je hebt maar liefst keuze uit meer dan 60 oefeningen om de monsters te verslaan. Naarmate je het spel speelt (en je je in het zweet werkt), verdien je fitpunten. Met die fitpunten groei je in niveau en ontgrendel je nieuwe oefeningen. Wil je liever niet op avontuur dan kun je ook je eigen work out samenstellen, bijvoorbeeld om je te richten op een bepaalde spiergroep.

Werk je in het zweet

Ring Fit Adventure is geschikt voor iedereen, ongeacht je fitnessniveau, doelstellingen en tijdsschema. Wanneer je begint, stelt het spel eerst een aantal vragen om je niveau en de moeilijkheidsgraad te bepalen. In het spel kun je de trainingsintensiteit (1-30) zelf bepalen. Het door jou ingestelde niveau heeft bijvoorbeeld invloed op het aantal keer dat je een oefening moet doen of hoelang je een bepaalde positie moet aanhouden. Zo speel je het spel op je eigen niveau en hoef je je niet te vervelen of gefrustreerd te raken.

De installatie is heel gebruiksvriendelijk. Stap voor stap ontvang je duidelijke uitleg over de installatie en het spel, waaronder ook gezondheids- en veiligheidsinformatie. In de game doet ‘Treen’ de oefeningen voor, zodat je de juiste houding aanneemt tijdens de training. Ook tijdens het spel zie je Treen op je scherm die de fitnessoefeningen voordoet en wordt je herinnerd aan je lichaamshouding. Na de warming up kan het avontuur beginnen.

Op avontuur

Ik loop, jog en ren door het spel. Ongemerkt leg ik zo best een aardige afstand af. Om trappen sneller omhoog te komen en me een weg te banen door modderpoelen, hef ik mijn knieën. Terwijl ik dit doe, is het de bedoeling dat ik de ring samen duw om deuren te openen of juist uit elkaar te trekken om muntjes op te zuigen, kisten te breken en deuren te openen. Het is even wennen, maar ik word er steeds beter in. Op het scherm krijg ik aanwijzingen en een vriendelijke stem moedigt me aan om door te gaan.

Red de wereld met squats!

In het spel kom je regelmatig vijanden tegen. Deze monsters kun je alleen verslaan door middel van een fitnessgevecht. Als je aan de beurt bent, kun je een oefening kiezen als aanval, bijvoorbeeld squats. Door deze oefening goed uit te voeren, kun je de vijand verslaan. Je begint steeds rustig met een oefening, maar daarna volgen de oefeningen elkaar sneller op. Op het scherm zie je welke spiergroep je traint. Deze fitnessgevechten zorgen voor een intense training zonder dat ik het al te veel door heb. Het avontuur maakt de oefeningen leuk om te doen. Wie wil er nu niet vijanden verslaan en de wereld redden met squats? Het is best een intensief, maar om de monsters te verslaan doe ik moeiteloos nog een ronde squats. Na ieder level zie je een overzicht van je training en hoeveel fitpunten je hebt verdiend. Met de verdiende fitpunten stijg je steeds in level, word je sterker en ontgrendel je nieuwe oefeningen. Zo blijft het spel vernieuwend.

In vorm tijdens gamen

Na het verslaan van de eerste monsters merk ik een verhoogde hartslag en staat het zweet op mijn voorhoofd. Mijn bewegingen worden goed gemeten en het spel motiveert om nieuwe werelden te ontdekken, vijanden te verslaan en fitpunten te verdienen. Na een fitnessgevecht krijg ik complimentjes, zoals ‘Dit gevecht was voor jou een peulenschil’. Dat geeft een goed gevoel als de oefening toch best zwaar was. Ring Fit Adventure herinnert me tussendoor om goed water te drinken, wellicht even pauze te nemen en vraagt of de moeilijkheidsgraad nog voldoet.

Ring Fit Adventure is een waardevolle toevoeging aan mijn dagelijkse beweging!

Met mijn activitytracker meet ik mijn hartslag en calorieverbruik. Tijdens het gamen zit mijn hartslag grotendeels in de vetverbrandingsfase en met 30 minuten spelen verbrand ik bijna 200 calorieën. Deze actieve game biedt een perfecte combinatie van fitness en plezier. Mocht je nog een duwtje in de rug nodig hebben om meer te bewegen in je vrije tijd, dan is dit spel zeer geschikt. Voor een gezonde leefstijl is het belangrijk om te bewegen met plezier. Is beweging nog geen gewoonte, dan kun je een alarm zetten die je laat weten wanneer het tijd is om te trainen. Al denk ik dat je dat niet nodig hebt als je eenmaal bent begonnen. Ring Fit Adventure is een toegankelijk én leuk fitness-spel voor jong én oud van ieder niveau.

Ga je liever met de voetjes van de vloer? Bekijk dan eens Just Dance 2021. Zet je liever je brein aan het werk? Met Dr. Kawashima’s Brain Training stel je je hersenen op de proef. Ook game ik graag ter ontspanning. In mijn blog gamen ter ontspanning vertel ik je hier meer over én deel ik welke games ik graag speel.

Deze blog bevat producten die ik van Nintendo heb ontvangen. Foto’s: Aimée Mooiman Fotografie

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo