Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Ook leuke meisjes worden vijftig

Het boek Ook leuke meisjes worden vijftig gaat over iets wat veel vrouwen willen weten. Hoe je gezonder, fitter en slanker door de overgang komt. De overgang is nog steeds een onderbelicht onderwerp of misschien zelfs wel een taboe. Het is geen makkelijk of sexy onderwerp, maar toch zouden we er meer over moeten praten. De overgang is een onderdeel van een natuurlijk verouderingsproces waar iedere vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt.

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten in Ook leuke meisjes worden vijftig zien hoe je lichaam werkt, wat er hormonaal gebeurt tijdens de overgang, komen met nieuwe inzichten en actuele cijfers.

Een nieuwe fase in je leven

Opvliegers, jezelf niet zijn, kilo’s aankomen, geen zin in seks en te vermoeid om ook nog maar iets te doen door slapeloze nachten. Dit zijn enkele klachten waarvan ik denk dat ze met de overgang te maken hebben. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee. Wat staat mij straks te wachten tijdens de overgang? En wat is de impact er nou lichamelijk, mentaal en sociaal van? Ook leuke meisjes worden vijftig geeft antwoord op al mijn vragen over de overgang volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Het begint bij echt begrijpen wat er in en met je lichaam gebeurt. Daarom bespreken Maaike de Vries en Manon Kerkhof de overgang in alle fasen en de klassieke misverstanden. Zo dacht ik dat de overgang een paar maanden zou duren, maar ik lees dat de overgang bij de meeste vrouwen maar liefst vijf tot tien jaar duurt. De uitleg over hormonale veranderingen en wat dit lichamelijk en mentaal met je kan doen, is duidelijk geschreven. Na elk hoofdstuk volgt een blok met informatie om te onthouden. Dit maakt het makkelijk om de kernpunten van het hoofdstuk voor jezelf kort te herhalen. Ook leuke meisjes worden vijftig is een informatief boek om je voor te bereiden op de overgang. Wacht dan ook niet met lezen totdat je er midden in zit.

Krijg grip op jouw overgang

Maaike de Vries en Manon Kerkhof geven je ook concrete tips waarmee je zelf aan de slag kunt om gezonder en makkelijker door de overgang te komen. De rode draad is leefstijl. Onderzoek laat keer op keer zien dat de manier waarop je leeft en omgaat met jezelf en anderen van grote invloed is op de kwaliteit van jouw leven. Volgens de schrijfsters kun je met leefstijl de code van de overgang kraken. In Ook leuke meisjes worden vijftig zetten ze alles op een rijtje, en het is aan jou om te kiezen wat je bevalt en wat niet. Kies wat bij jou past! Mocht je meer hulp nodig hebben dan kan dat via ookleukemeisjeswordenvijftig.nl. Dit boek is echt een aanrader voor vrouwen bij wie de overgang zich aangediend heeft en voor vrouwen die zich willen voorbereiden op de overgang.

Ook leuke meisjes worden vijftig / dr. Maaike de Vries & dr. Manon Kerkhof / Kosmos Uitgevers / EAN 9789021597119

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo