Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Boeken / Kids / Reviews

Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen

Waarom hebben kinderen gymles op school, maar gebeurt er eigenlijk zo weinig om ons emotioneel welzijn te stimuleren? Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen tussen de vier en tien jaar behoefte hebben aan meditatie. Het no-nonsense mediatieboek voor kinderen is speciaal bedoeld voor kinderen én hun ouders. Kinderen hoeven hun gevoelens van boosheid of angst niet weg te duwen. Dit boek geeft handvatten om hiermee om te gaan.

Een praktisch meditatieboek vol haalbare oefeningen

Als ouder zijn we een eerste voorbeeld voor kinderen in hun opvoeding. Hoe kunnen we verwachten dat onze kinderen zich goed in hun vel voelen als we zelf gespannen of down zijn? Meditatie brengt mij bij om wat gemakkelijker een pauze te nemen voordat ik actie onderneem of maar door blijf gaan. Ouder zijn vind ik geweldig, maar het is ook enorm uitdagend en vermoeiend.

Lees ook: Het no-nonsense meditatie oefenboek

Vol meditatieoefeningen voor kinderen

Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen is een praktisch boek vol met meditatieoefeningen. In diverse verhaaltjes zijn de oefeningen verwerkt. Het eerste verhaal is al een herkenbare situatie. Het gaat over Louis, die boos is over het avondeten. Onze oudste zoon wil ook altijd liever wat anders eten dan dat er op het menu staat. Hij kan dan ook flink boos worden. Met een metafoor van een sneeuwbal wordt een manier uitgelegd hoe de boosheid kan gaan liggen. Ieder verhaaltje gaat weer over andere emoties, zoals angst, zelfvertrouwen, blijheid of verdriet.

Mijn jongste zoon ligt regelmatig te woelen in zijn bed en heeft moeite om in slaap te komen. Het verhaaltje ‘Als een zeester’ heeft hem geholpen om beter te ontspannen voor het slapen gaan. Hoewel oudere kinderen dit boek zelf kunnen lezen, heeft het een meerwaarde om dit boek samen met je kind te lezen. Het is leuk en waardevol om samen met je kinderen te oefenen en te leren. Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen is helder geschreven en niet alleen leuk voor kinderen. Als ouder kun je hier ook veel aan hebben.

Bestel Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen eenvoudig bij Bol.com

Het no-nonsense meditatieboek voor kinderen
Steven Laureys en Vanessa Charland
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021596921
mei 2022
€ 14,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo