Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Activiteiten / Er op Uit / Kids / Sport / Wintersport

Skicursus voor kinderen

In het voorjaar gaan we eindelijk weer op wintersport vakantie. Om maximaal van onze vakantie te genieten, wil ik me zo goed mogelijk voorbereiden. Het is alweer een jaar geleden dat mijn jongens op de ski’s hebben gestaan tijdens een proefles bij Skipiste Nieuwegein. Deze outdoor kunstskibaan is gelegen in het recreatiegebied de Nedereindse Plas, in het midden van Nederland. Het is een professionele skischool waar het bijna het hele jaar mogelijk is om ski- en snowboardles te volgen.

Goed voorbereid op wintersport

Ik vind het fijn om mijn kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met wintersport. Zo raken ze vroeg vertrouwd met de lange latten. En als we straks op de skipiste in Oostenrijk staan, hebben ze vast een vliegende start. Ook in Oostenrijk krijgen de jongens skiles, maar ze krijgen nu al de beginselen van het skiën onder de knie. Een kinderland van een gemiddelde skischool ziet er natuurlijk geweldig uit, maar het leukste is natuurlijk om ook echt wat meters te maken.

De lessen van de kinderen heb ik ruim op tijd gereserveerd. De lessen zijn enorm populair en ja, vol is vol. Omdat ik er vroeg bij ben, heb ik nog alle keuze uit de lestijden en -data. Mijn jongens schelen vijftien maanden en willen graag samen in een klasje. De skischool probeert rekening te houden met je voorkeuren, maar deelt de planning in op leeftijd ervaring.

De allereerste skiles

Ik twijfelde tussen een intensieve skicursus in de kerstvakantie of een langere lesperiode van december tot en met februari met één uur skiën per week. Op advies van de skischool heb ik uiteindelijk gekozen een langere lesperiode. Met één uur skiën per week hebben de kinderen meer uren les dan de cursus in de kerstvakantie én kunnen ze straks meer meters maken in Oostenrijk.

Op een ijskoude ochtend in december komen we ruim op tijd aan bij de Skipiste Nieuwegein voor de eerste les van de skicursus. We hebben ski’s en skischoenen gereserveerd. Een helm moet je zelf meenemen. In een mum van tijd staan de kinderen klaar voor de les. Een lesuur duurt 50 minuten. Voorafgaand aan de les kun je tien minuten zelf oefenen. Natuurlijk kunnen mijn jongens niet wachten op de juf dus ze gaan alvast met de lopende band omhoog om vervolgens naar beneden te glijden.

Mijn jongens starten in het beginnersgroepje, een klasje van zes jongens en meiden van zes en zeven jaar. De les begint bij het begin: even wennen aan de skischoenen, lopen met één ski, vallen en opstaan. En dan glijden ze al een een kleine afdaling. Wat leren kinderen toch snel! Ook het uitdoen van de ski’s moeten ze zelf doen. Terwijl de kinderen nog een paar keer de helling afgaan, drinken mijn man en ik een kopje koffie en verse gemberthee in het restaurant. De menukaart is verrassend uitgebreid. Je kunt hier ook lekker lunchen, wellicht een volgende keer. De jongens hebben rode blossen op hun wangen als hun eerste les is afgelopen. Ze vonden de les koud, maar gelukkig ook heel leuk. Ik ben heel benieuwd hoe de progressie van mijn kinderen is tijdens deze skicursus.

Lees hier meer over wintersport

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo