Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Ontbijt / Overig / Tussendoortjes

Suikervrije meringue schuimpjes

magimix

Makkelijk recept voor zelfgemaakte krokante schuimpjes, ook wel meringues genoemd. Mijn moeder maakte dit recept vaak als dessert met ijs, slagroom en vers fruit. De krokante schuimpjes zijn vaak mierzoet met veel suiker. Ik maakte een variant zonder suiker, maar met suikervervanger. En geloof me, ze smaken even lekker!

Ingrediënten

Je hebt voor de suikervrije meringue schuimpjes slechts een paar ingrediënten nodig:
4 eiwitten
2 el Sukrin gold
2el citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de (hete lucht)oven voor op 90 graden. Voor het loskloppen van het eiwit maak ik gebruik van de Magimix Cook Expert. Eerst giet ik een eetlepel citroensap over de messenunit en over de eiwitklopper. Ik splits het eiwit en eigeel van vier eieren en doe dit in de Cook Expert. Het is belangrijk dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Mocht je het lastig vinden om eieren te splitsen dan kun je ook vloeibaar eiwit kopen. Ook kan ik hier de eetlepels suiker toevoegen aan het schuim. De dop van de deksel verwijder ik, zodat het eiwit luchtig wordt. Met het programma STIJFGEKLOPT EIWIT maak ik moeiteloos luchtig eiwit. Standaard staat het programma op snelheid 5. Je kunt dit handmatig aanpassen naar snelheid 7 voor nog meer volume en stevigheid. Na zeven minuten is het schuim stevig en glanzend.

Helaas heb ik geen spuitzak om mooie toefjes te maken op het bakpapier, maar je kunt ook met een lepel kleine hoopjes scheppen. De hoopjes zetten niet uit tijdens het bakken dus ik kan ze vrij dicht op elkaar maken. Vervolgens zet ik de bakplaat ongeveer 90 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, kan ik ze met gemak van het bakpapier halen. De meringue schuimpjes vind ik zelf het lekkerst in combinatie met vers fruit en/of sorbet ijs.

De Magimix Cook Expert koop je o.a. bij Bol.com

Ben je benieuwd naar andere recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo