Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

7x thuis sporten

‘Welke sportattributen heb je thuis?’ Regelmatig krijg ik hier vragen over dus het werd hoog tijd om mijn sportattributen in één blog te zetten. Thuis sporten is echt een uitkomst als het een drempel is om naar de sportschool te gaan of omdat je tijd te kort komt. Zelf combineer ik sporten in de sportschool met trainen thuis, een combi die goed werkt voor mij. Ik ben nog steeds gek op variatie en wissel dan ook graag af met manieren van bewegen. De ene keer hoepel ik, de andere keer fiets ik, nog een andere keer doe ik een spelletje op de Nintendo Switch. Er zijn zóveel manieren om te bewegen. Zoek vooral naar een manier van bewegen die je leuk vindt en iets dat past bij jouw manier van leven. Dat is namelijk dé manier om het vol te houden en lekker te blijven bewegen.

Bluefin fitness spinbike

Waarom ik gek ben op spinning? Het is een intensieve training, waarbij je oefeningen voor uithoudingsvermogen en kracht afwisselt. Mooi meegenomen is dat je er veel calorieën mee verbrandt. Bovendien is fietsen minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. De Blue Fitness spinningfiets is stevig (tot 100 kg), compact én voorzien van een multifunctioneel Lcd-scherm waarmee je tijd, afstand, verbrande calorieën en polsslag kunt meten.

Lees hier: Spinning

Bodyhoop fitness hoelahoep

Op een leuke en snelle manier fitter, strakker en sterker worden. Wie wil dat niet? Hoelahoepen met een fitnesshoelahoep of verzwaarde hoelahoep is een leuke en ontspannen manier om aan je figuur te werken. Bodyhoop is hoelahoep om mee te fitnessen. Je kunt alleen de hoepel kopen, maar ook online programma’s en begeleiding om met de juiste techniek zoveel mogelijk uit je work out te halen! En uren hoepen hoeft niet, met tien minuten per dag kun je al resultaten boeken.

Lees hier: Hoelahoepen met Bodyhoop

Boxbollen

Lekker bewegen op een leuke en speelse manier én ook nog eens flink wat calorieën verbranden, dat doe je met de hoofdband met boksbal. Deze manier van trainen heeft niet alleen een hoge funfactor, maar het is ook een veelzijdige work out. Niet alleen train je je reflexen, maar ook je oog- hand coördinatie, uithoudingsvermogen, concentratie, reactievermogen en stoottechniek.

Lees hier: Boxbollen

DISQ fitness

DISQ is een mobiel fitness apparaat waarmee je overal en altijd krachttraining kan doen. Het bestaat uit een heupgordel en twee enkelbandjes. Met de DISQ train je de spieren met behulp van twee kabels en een constante weerstand. Aan de heupgordel zit aan beide kanten een knop. Door middel van een draai aan deze knoppen bepaal je zelf de weerstand. Gekoppeld aan de DISQ is een fitnessprogramma waarbij je elke dag een work out van tien minuten krijgt. Het programma maakt het mogelijk om je eigen trainingsmoment in te plannen. Vroeg in de ochtend of juist laat in de avond…je bepaalt het zelf. Ook hoef je niet thuis te blijven om te trainen. Je kunt altijd en overal trainen.

Lees hier: DISQ 21 dagen challenge

JaxJox Kettlebell

Met de JAXJOX Kettlebell heb je niet veel ruimte nodig. Deze multifunctionele kettlebell bevat namelijk zes verschillende gewichten in één, beginnend bij 5.5 kg tot 19 kg. Met één druk op de knop pas je het gewicht binnen drie seconden aan. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar ook tijd. Je hoeft namelijk niet de hele tijd bezig te zijn met het verplaatsen van gewichten. In een mum van tijd kun je verschillende kracht- en cardiotrainingen doen met variatie in gewicht. Hierdoor is deze kettlebell geschikt voor zowel een beginnende als een ervaren sporter.

Lees hier: JAXJOX Kettlebell

Nintendo Switch

Nintendo was de eerste spelcomputer waarbij lichamelijke beweging nodig was om een game te spelen en heeft nu weer een innovatief spel waarbij gamen en fitness goed op elkaar aansluiten. Het spelen van games op de Nintendo Switch maakt bewegen leuk, je hoeft alleen nog maar van de bank af te komen en aan de slag te gaan.

In Ring Fit Adventure train je je lichaam, terwijl je de wereld redt in een groot fitnessavontuur. Je reist door een uitgestrekte wereld met schilderachtige hindernisbanen, terwijl je vijanden verslaat met fitnessoefeningen. Het is een uitgebreid fitnessprogramma verpakt in een spel met een mooi verhaal. Dit avontuur houdt je in beweging! Met Fitness Boxing neem je de joy-con controllers in je handen en moet je stoten, ontwijken en squatten. Zo zet je je hele lichaam in beweging, zonder dat je andere materialen nodig hebt.

Lees hier: Ring Fit Adventure

XCORE

Met een buis gevuld met grit kan ik altijd en overal supertoffe XCORE trainingen doen. Via de app HOW@home kun je toffe workouts waar en wanneer je maar wilt je favoriete XCORE workouts volgen. Het zijn de bekende lessen net als in de sportschool, maar dan train je lekker vanuit je eigen huis op een moment dat jou goed uitkomt. 

Lees hier: XCORE training vanuit huis

Ga op onderzoek uit!

Met deze blog hoop ik je in te laten zien dat er ontzettend veel manieren zijn om thuis te sporten. Ik begrijp dat sportattributen zoals dumbbells ook een investering vraagt. Maar ook zonder sportattributen kun je een hoop doen, bijvoorbeeld vaker trappen lopen of plastic flessen vullen met water als gewichten. Wees creatief en ga op onderzoek uit. Enjoy your journey!

Neem een kijkje bij Bol.com voor diverse fitness attributen.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo