Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Overig / Producten / Reviews / Sport

Spinning

bluefin tour spinbike

Waarom ik gek ben op spinning? Het is een intensieve training, waarbij je oefeningen voor uithoudingsvermogen en kracht afwisselt. Mooi meegenomen is dat je er veel calorieën mee verbrandt. Bovendien is fietsen minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Tot nu toe volgde ik alleen spinning lessen in de sportschool. Het is elke keer een feestje met nieuwe muziek, gezellige deelnemers en leuke instructeur. Mijn spinning maatjes vertelden dat ze elkaar ook thuis uitdagen met virtuele races. Ik werd meteen nieuwsgierig. Met een spinningfiets thuis ben je niet afhankelijk van de groepslessen in de sportschool en kun je trainen wanneer je maar wilt.

Bluefin Fitness

Bluefin Fitness gaf me de mogelijkheid om de Bluefin Fitness TOUR SP Fiets spinningfiets uit te proberen. Dit fitnessmerk is bijna tien jaar geleden opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot de nummer één verkoper van fitnesstoestellen in het Verenigd Koninkrijk en steeds bekender in heel Europa.

De Blue Fitness spinningfiets is stevig (tot 100 kg), compact én voorzien van een multifunctioneel Lcd-scherm waarmee je tijd, afstand, verbrande calorieën en polsslag kunt meten. De spinningbike wordt al deels gemonteerd thuisbezorgd. De bezorger waarschuwde me al dat het best een zwaar pakket is. Het vliegwiel weegt alleen al 25 kg, maar dat gewicht geeft juist stabiliteit aan de fiets. Dit voorkomt dat de fiets wiebelt als je snelheid maakt met trappen. De montage van de fiets laat ik aan mijn man over. Binnen no time heeft hij de fiets voor me klaargezet. Handmatig stel ik het stuur in en zet ik het zadel op heuphoogte. Daarnaast heeft de spinningfiets duurzame wielen wat het verplaatsen van de fiets makkelijk maakt. Zo rol ik hem met gemak voor de televisie wanneer ik ga trainen.

Trainen

Uiteraard kan ik niet wachten om mijn eerste rit te maken. Wat me meteen opvalt, is hoe stil de fiets is. Bijna geluidloos trap ik rond. De spinningfiets van Bluefin Fitness is stevig en ik voel me al snel vertrouwd om ook in de danspositie te fietsen. De weerstand bepaal ik zelf en door de knop flink naar rechts te draaien. Zo daag ik mezelf uit met een flinke klim en gooi ik even alle remmen los door zo snel mogelijk te trappen. Het stuur van de fiets kan ik vasthouden met verschillende handposities. Het enige wat ik mis, is dat ik mijn schoenen in de pedalen kan klikken.

Kinomap

Deze spinningfiets is te koppelen met de Kinomap-fitnessapp – met duizenden trainingsvideo’s van over de hele wereld, coaching- en trainingslessen en gestructureerde work-outs. Je kiest zelf je training en bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. Met Kinomap is het mogelijk om overal te wereld een rit te rijden en ook de strijd aan te gaan met andere fietsers. Dit zorgt voor nog meer uitdaging en motivatie. Je wilt natuurlijk niet achterblijven. Met virtueel fietsen rij je door mooie landschappen en volg je de motiverende aanwijzingen van de instructeurs op. Wanneer je het moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven tijdens een workout dan is virtueel fietsen een goede sport voor jou. De mooie omgeving, de muziek en de mogelijkheid om de competitie aan te gaan met anderen zorgen er bijna automatisch voor dat je door blijft gaan.

Tot slot

Spinning vind ik een heerlijke workout. Het is een goede uitlaatklep voor stress en drukte in mijn dagelijkse leven. Zelfs met een mindere dag zorgt een intensieve workout voor een goed gevoel. De mogelijkheid om een programma te volgen en de competitie met anderen aan te gaan zorgt ervoor dat ik thuis lekker blijf fietsen. Geen training is hetzelfde dus het blijft uitdagend. Je kunt jezelf blijven prikkelen door te wisselen van trainingsomgeving en met de opbouw van de training te spelen. Zo fietste ik een rondje over een zandstrand op een tropisch eiland, maar ook door Central Park in New York. Het beklimmen van virtuele bergen maakt me ook mentaal sterker. Een ritje na een drukke werkdag helpt me om alles even van me af te schudden. En daar hoef ik de deur niet meer voor uit!

Bluefin Fitness | www.bluefinfitness.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo