Zoeken...
TOP
Diner Food Lunch

Pompoensoep

Het pompoenseizoen is geopend! Soepliefhebbers opgelet, want dit soepje is super eenvoudig te maken en zoveel mogelijk puur natuur. In de supermarkt kocht ik een hele pompoen, waarbij ik me niet realiseerde dat het snijden van de pompoen nogal een slachting is. Je kunt natuurlijk ook voor gemak kiezen en gesneden pompoen kopen. De oranje pompoen is de bekendste en levert weinig calorieën, maar bevat wel veel vezels. Lekker en gezond!

Ingrediënten

Voor zes porties pompoensoep heb je de volgende ingrediënten nodig:
800 gram pompoen
1400 ml water
4 tomaten
2 uien
2 bouillonblokjes
1 el olie
snufje peper
ter garnering: kokosmelk, peterselie en pompoenpitten

Lees ook: vegetarische samosa’s met mango chutney

Bereidingswijze pompoensoep

Voor deze romige pompoensoep maak ik gebruik van de Magimix Cook Expert. Deze alleskunner heeft een voorgeprogrammeerd programma voor romige soep, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt als je alle ingrediënten in het apparaat hebt zitten. Je hebt verder niets nodig én dat scheelt weer afwas.

Doe alle ingrediënten in de RVS kom en selecteer het programma: ‘romige soep’. De standaard kooktijd van het romige soepprogramma is 20 minuten, maar je kunt dit handmatig aanpassen. Let op: zo’n anderhalve minuut voor het einde van het programma wordt de soep gepureerd. Als het programma klaar is, is je soep ook klaar en lekker warm. Je kunt de soep direct verdelen over de kommen en serveren. De soep kun je garneren met van alles wat je maar lekker vindt zoals pompoenpitten en peterselie.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit