Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Overig / Reviews / Sport

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Thuis boksen op de beat van tophits. Dat doe je met de nieuwe game Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise voor de Nintendo Switch. Deze game maakt bewegen leuk, je hoeft alleen nog maar van de bank af te komen en aan de slag te gaan. Met de joy-con controllers in je handen moet je stoten, ontwijken en squatten. Zo zet je je hele lichaam in beweging, zonder dat je andere materialen nodig hebt.

Beweeg op het ritme

Mijn favoriete groepsles in de sportschool is bodycombat dus deze game is écht iets voor mij. Als je het spel start dan begin je met een tutorial. Een persoonlijke trainer maakt je wegwijs in de game en leert je de juiste stand van je voeten voor het boksen. Met de juiste lichaamshouding probeer je eerst wat korte oefeningen uit. Als je nog geen ervaring hebt met boksen dan is deze uitleg heel welkom. Het gaat mij echter niet snel genoeg, maar ik zie geen mogelijkheid om de tutorial te skippen.

Na de introductie volg ik een Daily Work Out. Door de bewegingen van mijn trainer na te doen, leer ik steeds meer combo’s en later rijg ik de spectaculairste combo’s aaneen. De trainer helpt je bij het vinden van het juiste ritme en ook op het scherm zijn pictogrammen ter ondersteuning. In het scherm wordt aangegeven wat de juiste timing is van je stoten. Je moet dus goed timen wat voor een extra uitdaging zorgt. Je krijgt punten bij elke schot in de roos. Na de introductie en een Daily Work out kun je kiezen voor Free Training.

Training op maat

In een Free Training kun je zelf je workout en muziek kiezen. Kies je trainingsduur, de zwaarte van de training en welke oefeningen je graag doet. Het volume gooi ik open en ik werk mezelf in het zweet met 23 up-beat liedjes, inclusief instrumentale versies van tophits, zoals Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang en Justin Bieber – Beauty and a Beat. Door deel te nemen aan korte, dagelijkse trainingen met verschillende intensiteit speel je nieuwe circuits en muziek vrij. Je kunt je progressie bijhouden met grafieken die een overzicht geven van je BMI, het geschatte aantal verbrande calorieën en de hoeveelheid stoten die je hebt uitgevoerd. Maar geloof me, als je een rondje boksen erop hebt zitten, dan staat het zweet op je voorhoofd. Met mijn Fitbit meet ik mijn workouts. Mijn hartslag gaat in een rap tempo omhoog en ik kom snel in de actieve minuten zone. Fitness Boxing vind ik een goede, effectieve workout.

In beginsel speel ik het spel alleen, maar je kunt het ook samen met een vriend of gezinslid tegen elkaar opnemen in een virtuele boksring. Je neemt dan allebei één Joy-Con in je hand. Dankzij de mobiliteit van het Nintendo Switch-systeem, kun je Fitness Boxing niet alleen thuis op je televisie spelen, maar in tafelstijl speel je het overal waar je maar wilt. Als de kinderen een serie willen kijken en ik die tien minuten graag even besteed aan een korte effectieve training dan zet ik de Nintendo Switch op tafelstijl.

En meer…

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise vind ik een tof spel om fit te blijven. Het is een goede training en een leuke manier om te bewegen en je in het zweet te werken. Reken maar dat je na een rondje boksen een verhoogde hartslag hebt. Eén ding om rekening mee te houden, is dat het spel Engelstalig is.

Versla je liever vijanden door te bewegen? Ontdek dan Ring Fit Adventure waarin je in een uitgestrekte wereld vecht tegen vijanden door fitnessoefeningen uit te voeren. Liever met de voetjes van de vloer? Bekijk dan eens Just Dance 2021. Zet je liever je brein aan het werk? Met Dr. Kawashima’s Brain Training stel je je hersenen op de proef. Ook game ik graag ter ontspanning. In mijn blog gamen ter ontspanning vertel ik je hier meer over én deel ik welke games ik graag speel. Ben je benieuwd hoe zo’n workout eruit ziet? Op mijn Instagramaccount @stefani_getsfit deel ik reels (korte video’s) van workouts.

Nintendo | www.nintendo.nl | Deze blog bevat producten die ik van Nintendo heb ontvangen.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo