Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 18 – 2022

Mijn eetdagboek week 18 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: vanille yoghurt met mango, kokoschips (Pieter Pot) en muesli (MyMuesli)
Tussendoor: reep (Leev)
Lunch: tosti kaas met veldsla, amandelen (Pieter Pot), ei en balsamicodressing
Tussendoor: aardbeien en rijstewafels
Avondeten: linzenburger, broccoli en aardappeltjes
Tussendoor: twee koekjes

Dinsdag

Ontbijt: kikkererwten wafels (Leev) met skinny witte chocolade spread (Cleanfoods) en vers fruit
Tussendoor: 2 plakken bananenbrood met chocolade (Pieter Pot)
Lunch: veldsla met gele, groene en rode paprika, superfood mix (Pieter Pot), fetakaas en balsamicodressing (Pieter Pot)
Tussendoor: Cashew cacao bites (RAW Organic Food)
Avondeten: Bobotie

Woensdag

Ontbijt: kokoskwark met groene appel, bananenchips, superfood mix (Pieter Pot)
Tussendoor: aardbeien
Lunch: Veldsla met paprika en tonijn
Tussendoor: handje zelfgemaakte popcorn (Pieter Pot)
Avondeten: volkoren wraps met tortilla mix (HAK), mais en geraspte kaas
Tussendoor: skinny chocolade (Cleanfoods)

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Donderdag

Ontbijt: stroopwafel pannenkoeken met skinnysaus caramel (Cleanfoods) en mini karamel (Pieter Pot)
Lunch: worteltjes en een muesli reep (Tastybasics)
Tussendoor: reep (Eat Natural)
Avondeten: gegrilde groenten uit de oven met geitenkaas, falafel en couscous
Tussendoor: pudding salty caramel + zakje Snack a Jacks

Vrijdag

Ontbijt: kokoskwark met kiwi, bananenchips en pecannoten (Pieter Pot), muesli met cashew en wortel (Yespers)
Lunch: bio crackers (Leev) met pindakaas, banaan en pecannoten
Tussendoor: stukje chocolade, bananenchips en een Aperol Spritz
Avondeten: gewokte groenten met couscous, falafel en geitenkaas
Tussendoor: chips naturel en bananenchips

Zaterdag

Ontbijt: mango, kiwi en groene appel
Lunch: salade met gerookte kip, bonenmix en guacemole, twee pannenkoeken met aardbeienjam
Tussendoor: beschuitje met blauwe muisjes, ijsje met pistache en kokos smaak
Avondeten: pastasaus met groenten en geraspte kaas, handje frietjes met mayo
Tussendoor: twee kleine zakjes chips

Zondag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met chocolade (Pieter Pot)
Lunch: waldorfsalade met noten, appel, abrikoos en rozijnen met een dressing van o.a. citroen en mosterd
Avondeten: volkoren pita met ijsbergsla en vegetarische gyros en knoflooksaus

Hoe gaat het?

Vorige week zat ik in een goede flow tijdens onze vakantie in Frankrijk. Hollen door de wijngaarden, wandelen, suppen en baantjes trekken in het zwembad. Maar daarnaast genoot ik ook van Frans stokbrood, een paar wijntjes teveel, bitterballen en pizza’s. Lekker eten, met plezier bewegen, volop ontspanning en zonder extra kilo’s thuiskomen… het was echt een heerlijke vakantie. Geen grammetje erbij, maar ook geen grammetje eraf.

Lees ook: Salades met fruit

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo