Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Lunch / Ontbijt / Producten / Reviews / Tussendoortjes

Pineut bananenbrood met chocolade

En hoe kun je beter je steentje bij dragen, dan door een bananenbrood met pure chocolade te bakken?! Het klinkt misschien krom, maar het is toch echt zo. Jaarlijks verdwijnen er namelijk miljoenen iets te rijpe bananen in de prullenbak. Terwijl ze op dat moment eigenlijk rijp zijn voor … het bakblik. Donkere vlekken? Overwegend bruin? Bijna zwart? Gaan met die banaan! Hoe rijper, hoe zoeter. Hoe zoeter, hoe lekkerder om je eigen bananenbrood mee te bakken. Heerlijk voor bij de koffie of als voedzaam en verantwoord tussendoortje.

Wat heb je nodig?

Veel meer dan de rijpe bananen en een potje Pineut bananenbroodmix met chocolade heb je niet nodig. Ik liet deze mix ook nog eens duurzaam thuisbezorgen door Pieter Pot, een online verpakkingsvrije supermarkt. Pieter Pot koopt de producten in bulk in en bezorgt in statiegeldpotten. Via de website bestel je je boodschappen en daarbij kies je zelf het bezorgmoment uit. De lege potten retourneer je weer.

Een potje Pineut bananenbroodmix met chocolade bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is vrij van kleur-, geur- en smaakstoffen. Je hoeft alleen een beetje boter en bananen toe te voegen om een voedzaam en verantwoord tussendoortje te bakken. En als je voor vegan gaat dan kun je de boter vervangen door andere ingrediënten.

Lees ook: Afval kan de pot op met Pieter Pot

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C, hetelucht 160°C). Smelt 120 gram boter en prak met een vork twee bananen. Mix de boter en bananen met 2 eieren doorheen. Voeg de inhoud van de bakmix en een snufje zout toe aan het mengsel. Mix het geheel tot dat het goed gemengd is. Vervolgens schep je dit mengsel in een ingevet cakeblik. Snijd de overgebleven banaan over de lengte doormidden en leg op het brood. Vervolgens zet je het cakeblik zo’n 60 minuten in het midden van de oven. Je huis begint al te ruiken naar het heerlijke bananenbrood. Smullen maar!

Over Pineut

Pineut is inmiddels uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland, maar begon als een hobby op de zolderkamer van Femke en Marlies; twee vriendinnen die dol zijn op kruiden, specerijen en smaken. Bij Pineut vinden ze een korte keten belangrijk. Aan de hand van de zeventien VN Sustainable Development Goals maken zij bewuste keuzes voor het assortiment. Er wordt doelbewust gekozen voor het gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten, de aanschaf van kruiden en specerijen die lokaal ondernemerschap stimuleren en in Nederland werken zij samen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Laat je inspireren door de verrassende combinaties!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo