Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Afval kan de pot op met Pieter Pot

Ben je klaar voor een verpakkingsvrij avontuur?

Iedereen houdt van boodschappen. Niemand houdt van afval. Toch zitten de meeste producten in onze voorraadkast in plastic wegwerpverpakkingen. In totaal kopen we in Nederland 26 miljard plastic voedselverpakkingen per jaar, oftewel bijna 3.300 per huishouden. Dat is toch niet nodig? Pieter Pot is op missie om boodschappen verpakkingsvrij te maken. Ooit begonnen met een bakfiets in Rotterdam, nu bezorgen ze in heel Nederland én België.

Hoe werkt Pieter Pot

Een online verpakkingsvrije supermarkt werkt eigenlijk best simpel. Pieter Pot koopt de producten in bulk in en bezorgt in statiegeldpotten. Via de website bestel je je boodschappen en daarbij kies je zelf het bezorgmoment uit. Door het statiegeldsysteem op de potten blijven ze circuleren. Je boodschappen, in gevulde potten, worden in juten tassen thuisbezorgd in een bezorgbox door Post NL Food. Deze bezorgbox is onderdeel van de circulaire oplossing, want zo kun je je lege potten ook weer retourneren. Als je volgende bestelling wordt bezorgd, kun je de lege potten mee teruggeven. Je hoeft de potten niet thuis te wassen, maar dit wordt gedaan door Pieter Pot, zodat er zo min mogelijk water bij het proces komt kijken.

Lees ook: Papierloos schrijven met Bambook

Lekker verpakkingsvrij

Je vindt de producten in allerlei categorieën zoals ontbijt & beleg, bakproducten, kruiden, koffie- en thee en persoonlijke verzorging. Iedere paar weken komen er nieuwe producten bij. Afgelopen maand deed ik mijn eerste bestelling bij Pieter Pot. Mijn advies is om even de tijd te nemen om de website goed te bekijken. Dan zul je steeds meer producten ontdekken die verpakkingsvrij kunnen. Je hoeft echt niet in één keer van alles tot niets, maar ook met gedeeltelijk verpakkingsvrije boodschappen maak je impact.

Het assortiment is enorm breed en blijft maar groeien. Het zijn vooral producten die lang houdbaar zijn. Ik bestelde o.a. noten, zaden, gedroogd fruit- en peulvruchten, maar ook kant en klare mixen van Pineut. Zo bestelde ik de Indiase mix, een volledige maaltijd in een Pieter Pot. Dit potje bevat een mix van 100% natuurlijke ingrediënten voor het maken van een Indiase dahl. Dahl is een soort curry op basis van linzen, groenten en kruiden. Deze dahl zit barstensvol smaak én is super voedzaam.

Pieter Pot maakt serieuze impact

Minder plastic wint aan populariteit. Steeds meer mensen proberen (overbodige) verpakkingen te mijden. In dat opzicht is Pieter Pot zeker duurzaam. Vergeleken met reguliere boodschappen heb je een stuk minder afval. En het wordt je ook nog eens heel makkelijk gemaakt door een eenvoudige online bestelling en thuisbezorging. Pieter Pot is zeer toegankelijk en maakt verpakkingsvrij boodschappen doen voor iedereen een stapje dichterbij. Ik vind het een prachtig initiatief!

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo