Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 32

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

De afgelopen weken heb ik maar wat aangemodderd. Ik koos wel grotendeels gezond, maar ook van gezond eten kun je teveel eten. Deze week heb ik me iets meer gefocust op mijn voeding. Drie hoofdmaaltijden per dag en drie tussendoortjes, want ik blijf het heerlijk vinden om ’s avonds op de bank wat te eten. In plaats van koekrepen koos ik deze week meer voor fruit tussendoor.

Maandag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met frambozen en kokoschips
Lunch: pitabroodje tuna melt
Bereidingswijze: oven voorverwarmen, pitabroodje opensnijden, tonijn mengen met rode ui. mozzarella in plakjes snijden. Pitabroodje beleggen met de mozzarella plakjes en het tonijnmengsel. Vijf minuten verwarmen in de oven.
Tussendoor: handsinaasappel
Avondeten: kaasschnitzel met worteltjes, sugarsnaps en klein portie ovenfrietjes
Tussendoor: vegan ijs (Professor Grunschnabel)

Dinsdag

Ontbijt: vanille kwark (Optimel) met vier noten cruesli
Lunch: crackers (Leksands) met jam (Cleanfoods) en aardbei, kwark spread (Heks’nkaas) en kipfilet met komkommer
Tussendoor: kiwi en aardbei
Avondeten: zoete aardappel oven schotel (recept: Elke dag Lekker & Simpel)
Tussendoor: groenteijs Gigi

Woensdag

Ontbijt: vanille kwark (Optimel) met vier noten cruesli
Tussendoor: kiwi en aardbei
Lunch: gemengde salade met komkommer, paprika en een kaasschnitzel
Tussendoor: chocolate chip cookie reep (Leev) en zoute stokjes
Avondeten: courgetti met rundergehakt, groente en tomatensaus met geraspte kaas
Tussendoor: handje dropjes (Haribo), chocolade rijst reep (Bazqet) en twee stukjes pure chocolade (Alter Ego)

Donderdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met aardbeien, caramelsaus (Sukrin) en sprinkles (Leentjes)
Lunch: volkorenbol met muhammara (Maza), gemengde salade, komkommer, fetakaas en ei (Blije kip)
Tussendoor: vanille yoghurt met cruesli
Avondeten: bloemkool, kaassoufflé en gebakken aardappeltjes
Tussendoor: Liuk ijsje

Vrijdag

Ontbijt: vanille yoghurt met aardbeien en noten cruesli
Tussendoor: watermeloen
Lunch: gemengde salade met komkommer, tomaat en fetakaas + een appelflap van de bakker
Tussendoor: vegan snoep en zoute stokjes
Avondeten: barbecue met couscous salade, rode bieten salade, hamburger en kipspiesje van de Cobb, olijven
Tussendoor: stukje kersentaart

Zaterdag

Ontbijt: Poffertjes met verse aardbeien en sprinkles (Leentjes)
Bereidingswijze: Mix met de staafmixer 1 banaan, 2 eieren en 40 gram havermout. Voeg kaneel toe naar smaak. Daarna bak je het beslag in een pan met een beetje olijf- of kokosolie. 
Tussendoor: watermeloen
Lunch: salade caprese en een croissant
Tussendoor: paprika chips (Lays)
Avondeten: couscous (left over barbecue) en frietjes uit de aerofryer

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo