Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Elke dag lekker & simpel – Sofie & Jorrit van Daalen Buissant

Mama, wat weten we vandaag? Ik vind het best lastig om elke keer te bedenken wat we gaan eten. Drukke doordeweekse dagen vragen om een simpele en lekkere maaltijd, die de kinderen ook goed eten. Voor mijn dagelijkse kookkunsten heb ik mij laten inspireren door Sofie & Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie met hun nieuwste boek: “Elke dag lekker en simpel”. Sofie en Jorrit delen op hun website Lekker en Simpel elke dag nieuwe lekkere en simpele recepten, foodblogs of weekmenu’s. Daarnaast hebben ze ook een aantal boeken uitgebracht. Het boek ‘Elke dag lekker en simpel’ is een vernieuwde uitgave van hun allereerste kookboek ‘het kookboek voor doordeweeks’ en bevat ook de 50 populairste recepten van hun website.

Variatie

We eten bijna elke week hetzelfde. Zo staat er elke maandag broccoli op tafel en eten we op dinsdag pasta rode saus met veel groenten. Die gerechten zijn eenvoudig klaar te maken na een lange (werk)dag én de kinderen vinden het lekker. Ik vind het makkelijk om me vast te houden aan een bepaalde routine. Het bespaart me ook nog eens tijd. Ik hoef er niet meer over na te denken en de maaltijden heb ik zo in elkaar geflanst. We zijn wel een beetje vastgeroest in standaard weekmenu’s, terwijl variatie in je voeding juist zo belangrijk is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom ging ik op zoek naar inspiratie voor simpele en lekkere maaltijden, die ook nog eens gezond zijn.

Recepten

De titel van dit kookboek sprak me direct aan: ‘Elke dag lekker & simpel’. Dit boek bevat makkelijke recepten en gerechten die ook nog eens lekker smaken. De ingrediënten zijn niet ingewikkeld en haal je gewoon bij de supermarkt. Het boek richt zich niet per se op slanke en gezonde recepten, maar toch staan er veel gerechten in die al gezond zijn of die je gezonder kunt maken met een kleine aanpassing. Bij de ingrediënten staat bijvoorbeeld vaak pasta, spaghetti of couscous. Ik maak dan de keuze voor een volkoren pasta, bloemkool- of broccolirijst. Bij gerechten met aardappel kies ik vaak voor zoete aardappel.

Favoriet

Het eerste recept dat ik heb geprobeerd is de zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen. Een populair gerecht op de website, maar ook bij ons thuis viel dit gerecht goed in de smaak. Mijn kinderen vonden het ook heerlijk en ik kreeg zelfs vier dikke duimen omhoog. Dat mag in de krant. Ook een aanrader is de Mexicaanse ovenschotel. Zo heb ik voor het eerst zwarte bonen gegeten. De maïskoekjes zijn ook erg lekker. Het boek maakt zijn titel absoluut waar en staat bomvol lekkere en simpele recepten. Ik laat me graag inspireren door Sofie & Jorrit.

Elke dag lekker & simpel | Sofie en Jorrit van Daalen Buissant | Bertram+de Leeuw Uitgevers | o.a. te koop bij Bol.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo