Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk / Wandelen

Mentaal sterker door wandelen

De zon op mijn hoofd, bloeiende planten langs het pad en dieren in de wei. Ik ben zo dankbaar dat ik wandelen heb kunnen waarderen. Wandelen in de zomer is heerlijk en in elk seizoen mooi. Nooit eerder gedacht dat ik een dag voor mezelf zou besteden aan een lange wandeling in mijn omgeving. De jongens zijn met oma mee naar de dierentuin en ik heb dus alle tijd om alleen op pad te gaan. Het is bloedheet, ik heb spierpijn én blaren, maar ik geniet.

Leren waarderen

Wandelen vond ik maar saai. Het duurt zo lang voordat je ergens bent. Bij wandelen dacht ik vooral aan anwb-stelletjes en geitenwollensokken types. Suf. Ik gaf wandelen geen kans en heb de waarde van wandelen enorm onderschat. Gelukkig weet ik nu beter. Wandelen vind ik een ideale manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontstressen. De combinatie van in de natuur zijn en beweging vind ik heerlijk. Het geeft me een gevoel van rust en na een wandeling voel ik mij een stuk opgewekter. 

Niet opgeven

Via een pad langs de Oude Rijn wandel ik naar Buitenplaats Kameryck waar ik na ruim 7 kilometer op het terras plof met een colaatje zero. Even genieten van het uitzicht en weer doorgaan. Ik wandel via Kanis naar Kamerik. Een pijnlijke blaar laat me beseffen dat ik de volgende keer blaarpleisters moet meenemen. De zon brandt op mijn huid, maar gelukkig heb ik voldoende water bij me. Via Geestdorp wandel ik terug richting huis. Op de terugweg haal ik een broodje bij Edge Woerden en bij thuiskomst staat er 16 kilometer op de teller. Ik voel de blaren op mijn voeten en wat pijntjes hier en daar. Maar ik ben trots op mezelf, dat heb ik toch maar even gedaan.

Sterker

Als ik mijn straat inloop, kom ik een mede-straatbewoonster tegen. Ze vraagt hoe ver ik heb gewandeld. ’16 kilometer, zeg ik. Ik ben kapot.’ Ik vond 16 kilometer een behoorlijke prestatie van mezelf en was best een beetje trots. Zij denkt daar kennelijk anders over. ‘Lekker hoor, maar nog lang geen vierdaagse.’ Waarschijnlijk niet zo bedoeld, maar het voelde alsof mijn prestatie naar beneden werd gehaald. ‘Het stelt niet zoveel voor’. ‘Waarom zou je daar trots op zijn?’ ‘Het is niet voldoende.’

Mental toughness is when you can find fuel in an empty tank

Deze wandeling heeft me zo’n goed gevoel gegeven. Ik voel me niet alleen lichamelijk sterker, maar ook mentaal. Soms is stilte het beste wapen en ik zeg dat ik heerlijk heb gewandeld en wens haar een fijne dag. Op die manier voorkom ik dat ik hier tijd en energie aan besteed en mijn goede gevoel verdwijnt. Deze wandeling heeft mij mentale veerkracht versterkt en ik laat me niet meer zomaar uit het veld slaan.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo