Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Producten / Reviews

Princess Smart Aerofryer

Update december 2020: Sinds kort maak ik gebruik van de Princess Steam Aerofryer.

Met één apparaat gezonder frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. De smart aerofryer van Princess biedt het allemaal en daarnaast kun je het apparaat ook nog op afstand met je telefoon bedienen. Zo heb je alle functionaliteiten van een gewone aerofryer, maar kun je daarnaast presets aanmaken met temperaturen en baktijden, krijg je een melding als je eten klaar is én kun je de ‘keep warm’ functie gebruiken als je op dat moment nog even bezig bent. Het apparaat is uitgevoerd in rvs en ziet er stoer uit. De smart aerofryer van Princess is een aanwinst voor onze keuken en draait vanaf moment één overuren. Ik vertel je hoe wat én waarom!

What’s a home without a princess?

Gezond koken & minder calorieën

De aerofryers van Princess combineren hete, circulerende lucht met de perfecte baktemperatuur, zodat je met één apparaat kan frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. Je hebt geen olie nodig en het bereiden van eten is vrijwel reukloos. De bak in de smart aerofryer heeft een inhoud van 4.5 liter waarmee je in één keer voor het hele gezin kunt koken.

Deze smart aerofryer kan een stuk meer dan een reguliere airfryer. Behalve de eenvoudige bediening via de display kun je deze slimme aerofryer ook met je telefoon bedienen. Zo ontvang je notificaties als je moet schudden en wanneer het bakken klaar is. Daarnaast kun je gebruik maken van automatische bakprogramma’s waardoor je met één druk op de knop de juiste instellingen te pakken hebt. Het is echt een handige tool, want zo hoef je niet meer na te denken over de tijd en temperatuur.

For moments that matter!

Aanwinst in de keuken

We hebben al een hete luchtoven. Is de aerofryer dan wel een waardevolle toevoeging in de keuken? Zeker weten! Ik weet niet wat jouw ervaring is met patat, snacks of groenten uit de oven, maar mij valt het toch altijd een beetje tegen. Het is niet gelijkmatig gegaard, niet voldoende krokant of groente is vaak soppig. Bovendien duurt het een tijd voordat de oven is opgewarmd en moeten de patat en snacks ook een lange tijd bakken.

De aerofryer vervangt voor bijna 100% onze oven voor het bereiden van frietjes en snacks. Onze frituurpan hebben we direct weggedaan. Zoals ik al zei, de aerofryer draait overuren. Naast frietjes en snacks kun je namelijk nog veel meer lekkere gerechten klaarmaken in de smart aerofryer. Ik heb hiervoor een accessoire set gekocht dat bestaat uit een bakblik, pizzapan, grillrekje, zes muffinvormpjes en een siliconen onderzetter. Deze accesoires kunnen allemaal in de vaatwasser, lekker praktisch.

Keep calm and aerofryer on!

Snacks

Vega bitterballen
Uiteraard ben ik begonnen met frietjes en snacks. Als eerste maakte ik de Kwekkeboom vega bitterballen als onderdeel van een lunch. In slechts acht minuten waren de bitterballen goed heet en super knapperig. Eerder maakten we bitterballen uit de oven, maar die waren altijd opengebarsten. Wat een verschil! Mijn man en ik waren beiden aangenaam verrast. Ook de vega bitterballen vond mijn man lekker. Een vega bal doet zeker niet onder aan de vleesbitterbal!

Groente nuggets
Ook de groente nuggets van &Samhoud komen krokant uit de aerofryer. Lekker als snack met een caloriearme saus, maar ook heerlijk bij een lunch of het avondeten. Deze snacks had ik zonder de aerofryer in de koekenpan gebakken. Nu gebruik ik geen boter en smaakt het niet vet.

Keep your eyes on the fries!

Frietjes van (zoete) aardappel

Zoete aardappel
De zoete aardappelfriet heb ik kant en klaar gekocht, gemengd met een beetje olijfolie en rozemarijn. Vervolgens heb ik de frietjes in het mandje van de aerofryer gedaan en ze in tien minuten gaar gebakken. Door het mandje halverwege even te schudden, krijg je het beste resultaat. Met de smart aerofryer hoef je hier niet zelf over na te denken, maar krijg je een reminder via je telefoon. De versgebakken frietjes heb ik bestrooid met zeezout. Goed heet en lekker knapperig weer.

Aardappel
Mijn man en kinderen aten ‘gewone’ frietjes van aardappel. We hebben ervaren dat de friet van a-merken beter resultaat geven. Andere friet moest wel twee keer zo lang als de aangegeven tijd in de aerofryer voor goed gebakken en knapperige friet.

En nog véél meer…

Wat je misschien niet direct verwacht, is dat je ook heel goed groente kunt klaarmaken in de aerofryer. Groenten worden wel wat uitgedroogd, wat bijvoorbeeld bij de bloemkool zorgt voor veel stoom. De groenten komen krokant uit de aerofryer. Veel lekkerder dan de soppige groenten die ik eerder klaarmaakte door te koken in water. Ook probeerde ik zelfgemaakte flapjes uit van spinazie, fetakaas en loempia vellen. Goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Loempia’s

Ook bakte ik zelfgemaakte loempia’s in de aerofryer. Héérlijk en ook binnen no time klaar.

Ingrediënten (2 volwassenen en 2 kinderen)
150 gram geraspte wortel
3 handjes taugé
1 prei
4 eieren
6 loempia vellen
kruiden: peper, zout, knoflook en uienpoeder
optioneel: ham, bosui, ketchup of chilisaus

Bereidingswijze
Snij de groenten fijn en bak de groenten kort in wat olijfolie. Kluts 3 eieren en bak een omelet van dit mengsel. Snij de omelet in kleine stukjes en meng dit met de groenten. Voeg kruiden toe en eventueel ham (fijn gesneden). Ontdooi de loempiavellen en vul het midden van de vellen. Kluts het vierde eigeel. Bestrijk hiermee de randen van de loempiavellen en vouw de loempia dicht. Bak de loempia’s goudbruin in de aerofryer op 200 graden in circa 7 minuten. De loempia’s heb ik geserveerd met ketchup voor de kinderen en chilisaus en wat bosui voor de volwassenen.

Ik heb al heerlijke gerechten klaargemaakt met de aerofryer, maar er is ook nog veel te ontdekken. Ik blijf experimenteren en uitproberen. De aerofryer is in ieder geval niet meer weg te denken uit onze keuken!

Ben je benieuwd naar recepten? Neem dan een kijkje bij Food of mijn eetdagboek. Ik schreef ook over de Table Chef Triangle Grill van Princess en deel leuke tips voor het grillen met kinderen.

Princess | www.princesshome.eu | Instagram | o.a. te koop bij

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo