Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 27

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Eat better, not less

Het is in de loop van de ochtend als m’n moeder zegt dat ze zich een beetje flauw voelt. Ze heeft vanochtend alleen een geraspte appel gegeten, omdat er de avond ervoor een zak drop doorheen ging. Deze aanpak herken ik uit mijn dieetfase, waarbij ik probeerde om snel gewicht te verliezen. Nu weet ik dat gezond eten alles behalve minder eten is. Door te weinig te eten, hou ik continu een hongergevoel. En dat hou ik simpelweg niet vol. De kans op eetbuien is bij mij dan groot. Mijn leefstijl betekent voor mij niet minder eten, maar juist meer eten van gezonde voeding. Zoveel mogelijk variatie in puur natuur. Nooit snoepen gaat mij echt niet lukken dus kan ik er beter bewust maar met mate van genieten!

Maandag

Ontbijt: vanille kwark (Optimel) met verse frambozen, kokoschips en muesli (Meesters van de Halm)
Tussendoor: stukje chocolade en drie mueslimuffins
Lunch: tosti met amandelbrood (Tastybasics) en kaas
Tussendoor: karamel zeezout koek (Leev)
Avondeten: gemengde groenten, aardappelkroketjes en kaassoufflé uit de aerofryer
Tussendoor: heel pak koekjes brownie almond (Farm Brothers)

Dinsdag

Ontbijt: havermoutwafels met verse frambozen
Tussendoor: proteine reep (Simply Chocolate)
Lunch: Geroosterde boterhammen (Tastybasics) met abrikozenjam (Bonne Maman) en spread (Heks’nkaas) met komkommer
Tussendoor: appel
Avondeten: volkoren spaghetti met gehakt, groenten, tomatensaus en geraspte kaas

Woensdag

Ontbijt: vanille kwark (Optimel) met kiwi, spelt muesli (Meesters van de Halm) en dadelsiroop (Nakheel Alya)
Tussendoor: twee plakken ontbijtkoek + cracker (Tastybasics) met spread (Heks’nkaas) en tomaatjes
Lunch: geroosterde boterham (Tastybasics) met spread (Heks’nkaas) en scrumbled ei, gemengde salade met paprika, komkommer en fetakaas
Tussendoor: proteine reep (Leev)
Avondeten: couscous met broccoli rijst, courgette, paprika, falafel en geitenkaas
Tussendoor: zakje SnackaJacks

Donderdag

Ontbijt: 3 havermoutkoekjes met gember en citroengras
Tussendoor: verse ananas
Lunch: gemengde salade, broccoli rijst, tomaat, komkommer en paprika met yoghurtdressing en een kaassoufflé uit de aerofryer
Tussendoor: snoepjes (Eco Sweets)
Avondeten: Grieks pitabroodje met gemengde salade, falafel en knoflooksaus (Skinny)
Tussendoor: honing popcorn (Bazqet)

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoeken met frambozen, kokoschips en caramelsiroop (Sukrin)
Tussendoor: 1 havermoutkoek met gember en citroengras en een bord verse ananas
Lunch: kom zelfgemaakte tomatensoep met boeren soepgroente en een volkoren pita met kaas uit de oven
Tussendoor: 2 havermoutkoekjes met gember en citroengras
Avondeten: hartige taart met spinazie en fetakaas (recept)
Tussendoor: handje snoep (Eco Sweets)

Zaterdag

Ontbijt: vanille kwark (Optimel) met verse ananas, kokoschips en cruesli
Tussendoor: STREEK volkoren boterham (Hoogvliet) met STREEK kaas (Hoogvliet)
Lunch: 2 STREEK volkoren boterhammen met STREEK kaas (Hoogvliet)
Tussendoor: handje snoep (Eco Sweets), komkommer en paprika met dip (Heks’nkaas)
Avondeten: gemengde salade met tomaat, komkommer, mais, paprika rode ui en geitenkaas
Tussendoor: koekjes (Farm Brothers), zakje Snackajacks

Zondag

Ontbijt: plakjes STREEK kaas (Hoogvliet), twee geroosterde boterhammen met abrikozenjam
Tussendoor: eierkoek
Lunch: krentenbol
Tussendoor: stukjes appel, maiswafels (AH) en handje paprika chips
Avondeten: kom zelfgemaakte tomatensoep met boeren soepgroente en ballen, stuk hartige taart met spinazie en feta (recept)
Tussendoor: koekjes (Farm Brothers)

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo