Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food

Hartige taart met spinazie en fetakaas

Een hartige taart vind ik een heerlijke maaltijd. Een lekkere punt met een gemengde salade eet ik graag als lunch, maar ook als avondeten. Deze hartige taart met spinazie en fetakaas is wel één van mijn favorieten.

Ingrediënten

Voor een hartige taart voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
600 gram spinazie
200 gram fetakaas
100 gram gesnipperde ui
4 eieren
hartige taartdeeg (circa 6 vellen Koopmans)
knoflookpoeder, peper en zout
optioneel: nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Wok de gesnipperde ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie uitlekken (en druk het vocht eruit). Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en de rand. Klop 4 eieren en voeg kruiden naar smaak toe. Snij 100 gram fetakaas fijn en roer door het eimengsel. Vervolgens voeg je het eimengsel samen met de spinazie en giet je in de bakvorm. De overige fetakaas snijd je in dunne plakjes en leg je bovenop. Bak de taart ongeveer 25 minuten in de oven.

Meer recepten vind je hier: Food.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo