Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 16

Mijn eetdagboek week 16 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Dinsdag

Ontbijt: groene appel
Lunch: quinoa salade (kant en klaar AH)
Tussendoor: 3 paprika wafels (AH)
Avondeten: gewokte spinazie, cherry tomaten uit de oven en een gekookt ei
Tussendoor: kokoskwark met mini karamel (Pieter Pot) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)

Woensdag

Ontbijt: kokoskwark, groene appel, granola wortel cashew (Yespers) en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: rijstewafel met appelstroop
Lunch: 2x crackers met sesam (Wasa) met kaas
Tussendoor: handje Katja snoep en een banaan
Avondeten: couscous met paprika, courgette, rozijnen, dadels, feta en falafel balletjes
Tussendor: 2x lemon almond koekjes (Bio Today)

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Donderdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met geraspte kokos en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: couscous (leftover van gisteren)
Tussendoor: 3x paprika wafel (AH)
Avondeten: broccoli en geraspte mozzarella, quiche van humus, asperges en tomaat en salade met avocado
Tussendoor: lemon cheese cake kwark en 2x lemon almond koekje (Bio Today)

Vrijdag

Ontbijt: kokoskwark met groene appel, mini karamel en kokoschips (Pieter Pot)
Tussendoor: bananenbrood met chocolade (Pineut)
Lunch: haloumi salade (Edge Woerden)
Avondeten: broccoli met geraspte mozzarella en zoete aardappelfriet met rozemarijn uit de aerofryer

Hoe gaat het?

Hoe kun je nou een week voordat je op vakantie gaat een nieuwe afvalpoging wagen? Je hebt misschien vraagtekens bij de timing, maar een perfecte timing bestaat volgens mij niet. Er is namelijk altijd wel wat. Een vakantie, een verjaardag, een borrel met vrienden of een ander feest. Mijn doel om af te vallen, wil ik niet bereiken door een streng dieet waarbij ik niets meer mag. Gewicht verliezen betekent voor mij dat ik bewustere keuzes maak in wat ik eet. Dat ik zoveel mogelijk kies voor gezond. Maar dat weerhoudt me niet om buiten de deur te eten en van mijn vakantie te genieten. Het resultaat op de weegschaal meet ik na mijn vakantie. Wekelijks sta ik op de weegschaal, omdat me dat enig houvast geeft hoe het gaat. Ik besef me heel goed dat dit slechts een van de vele tools is om mijn voortgang bij te houden. Hopelijk houd ik de lekkere flow ook vast op vakantie.

Lees ook: Salades met fruit

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo