Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 28

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Ik zou liegen als ik zeg dat ik moeiteloos gezond eet. Het is niet zo dat ik mezelf niets ontzeg. Vooral als ik eten zie, krijg ik er opeens enorm veel zin in. En dan heb ik de ‘pech’ dat ik eigenlijk alles wel lekker vind. Zoet, zout of alles door elkaar. Die lekkere trek is er nog steeds, maar wat wel anders is, is mijn mindset en daarmee mijn motivatie voor gezonde voeding en liefde voor mezelf. Ik ben het waard om gezond te eten en mij gezond en energiek te voelen Ik kies dan ook bewust voor zoveel mogelijk gezond. Drie hoofdmaaltijden en tussendoortjes, dat werkt voor mij. Zo voel ik me in balans. Als ik tussendoortjes oversla, grijp ik sneller naar ongezond eten of komt er een enorme eetbui opzetten. En dat is nu juist waar ik me niet lekker bij voel. Gezond eten blijft een zoektocht. Soms eet ik meer ongezond dan ik eigenlijk zou willen.

Maandag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met aardbeien, kokoschips en karamelsiroop (Sukrin)
Tussendoor: zelfgemaakte chocoladecake (oa Panash)
Lunch: hartige taart met spinazie en feta
Tussendoor: wortels en komkommer met spread (Heks’nkaas)
Avondeten: Gemengde groente, een spinazie-kaas rondo en twee aardappelkroketjes uit de aerofryer

Dinsdag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel), appel (Kanzi), dadelsiroop (Nakheel Alya) en spelt muesli (Meesters van de Halm)
Tussendoor: zelfgemaakte chocoladecake (oa Panash)
Lunch: witlofsalade met banaan, mandarijntjes en krenten en een spinazie-kaas rondo
Tussendoor: 5 zoute dropjes (Klene) en een vegan reep (Eat Natural)
Avondeten: ovenschotel met o.a. zoete aardappel en sperziebonen (recept: Elke dag lekker & simpel)
Tussendoor: 5 zoute dropjes (Klene)

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met een kiwi (Zespri) en tropical cruesli (Jordans)
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte chocoladecake (oa Panash)
Lunch: rode bieten salade met augurk, appel, linzen en noten
Tussendoor: brownie cookie en pecan reep (Leev), handje snoep (Katja)
Avondeten: mie, wokgroenten, garnalen, zoetzure saus en kroepoek met javaanse kruiden
Tussendoor: 5 zoute dropjes (Klene)

Donderdag

Ontbijt: havermoutpannenkoeken met appel en kaneel
Tussendoor: notenreep (Leev)
Lunch: ovenschotel met o.a. zoete aardappel en sperziebonen (recept: Elke dag lekker & simpel)
Tussendoor: rijstchips paprika (Bazqet)
Avondeten: bruschetta met tomaat en een carpaccio salade (Edge Woerden)
Tussendoor: vegan ijs mango (Gigi)

Vrijdag

Ontbijt: kwark met noten en dadels
Lunch: zelfgemaakte groentesoep met soepballen
Avondeten: zelfgemaakte groentesoep met soepballen

Zaterdag

Ontbijt: cracker (Tastybasics) met jam (Cleanfoods)
Tussendoor: zelfgemaakte havermoutkoekjes met gember en citroengras
Lunch: groentesoep met soepballen
Avondeten: groentesoep met soepballen

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt (Optimel) met cruesli (Jordans)
Tussendoor: twee plakken zelfgemaakte chocoladecake met jam (Cleanfoods)
Lunch: witlofsalade met mandarijn en amandelen, cracker met kwarkspread (Heks’nkaas) en ei
Tussendoor: zelfgemaakte kwarktaart met frambozen
Avondeten: gemengde salade met tonijn en een spinazie-kaas rondo
Tussendoor: zakje SnackaJacks

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo