Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

Kasteel de Haar

Vlakbij Utrecht vind je het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland: Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het kasteel lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen met spitse torens, ophaalbruggen en een kasteelgracht. Dit kasteel werd slechts enkele weken per jaar bewoond. Het diende als vakantieverblijf voor een rijke familie in de twintigste eeuw. Vandaag de dag is Kasteel de Haar een prachtig museum om te bezoeken. Slechts een klein deel van het landgoed is nog in gebruik door de familie.

Struinen door de tuinen

Samen met mijn mannen ging ik op Tweede Paasdag door het kasteelpark op zoek naar het Gouden ei in het doolhof. In en rondom Kasteel de Haar worden in vakantieperiodes regelmatig leuke activiteiten gepland voor kinderen. Standaard zijn er ook leuke speurtochten voor verschillende leeftijden en met Pasen werd een extra speurtocht geïntroduceerd.

Het is een zonnige dag en dan ook een perfecte dag om door de tuinen te struinen of te picknicken. De auto parkeren we tegenover het kasteel voor een vast tarief van 6 euro. Met onze Museumkaart hebben we e-tickets gereserveerd en we kunnen meteen doorlopen. Hier lopen we door de rozentuin, een rozentuin en strak aangelegde tuinen in Franse stijl naar het doolhof. Je kunt alleen een toegangskaartje kopen voor de kasteeltuin, maar ook het kasteel zelf is een bezoekje waard.

Lees ook: Wandelen langs Kasteel de Haar

Het kasteel

Kasteel de Haar is niet alleen van buiten een plaatje om te zien, maar ook de binnenkant is sprookjesachtig. Imposante balzalen, ridderzalen en eetzalen, rijkelijk versierde slaapkamers met kroonluchters en hemelbedden. De kasteelkamers staan bomvol schilderijen, wandtapijten en souvenirs. Overal waar je kijkt, zie je prachtige ornamenten, beschilderde plafonds en veel tierelantijnen. Als bezoekers van het kasteel mag je op eigen gelegenheid rondlopen. In diverse zalen en vertrekken staat een medewerker om je antwoorden te geven op vragen. Zo komen we leuke weetjes over de familie en de geschiedenis van het kasteel te weten.

Iets eten of drinken kan in een prachtig restaurant bij de ingang van het kasteel. Je kunt hier heerlijk eten. binnen of met mooi weer buiten op het terras. Ook in het landgoed kun je wat drinken bij het Tuynhuys met uitzicht op het kasteel. Maar je kunt ook gerust zelf iets meenemen en picknicken in het park. Een bezoek aan Kasteel de Haar kun je goed combineren met een mooie wandeling over landgoed Haarzuilens, de geitenboerderij Geertjeshoeve en de OERR Natuurspeeltuin Haarzuilens.

Bezoek Kasteel de Haar

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo