Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

De Museumkaart

Bezoek meer dan 450 inspirerende musea in Nederland

Na de coronaperiode stonden mijn mannen en ik te popelen om op pad te gaan. Ik besloot om een Museumkaart aan te schaffen voor het hele gezin. Met het aanschaffen van de kaart heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot 450 inspirerende musea in Nederland. Dit maakt het bezoeken van musea een stuk makkelijker. Je hoeft namelijk niet elke keer een entreekaartje te kopen met het gevoel dat je álles uit het bezoek moet halen. De museumkaart kost € 64,90 voor volwassenen en € 32,45 t/m 18 jaar (prijspeil 2022). Dat is best een investering voor een gezin van vier, maar met een paar museumbezoeken haal je de kosten er dubbel en dwars uit.

Alles behalve saai

Als je denkt aan een museum, dan denk je misschien niet meteen aan een leuk uitje met kinderen. Maar een museumbezoek is vaak juist verre van saai. Musea bezoeken is een leuke en vaak interactieve manier om nieuwe dingen te leren. In een museum stap je een hele andere wereld in. Bovendien zijn er vaak speciale activiteiten of tentoonstellingen voor kinderen. Boven alles is het fijn om als gezin samen te zijn en nieuwe avonturen te beleven.

Tips voor een gezellig museumbezoek

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een leuk museumbezoek? Kijk dan gauw verder, want hieronder deel ik de musea die (mijn mannen en) ik heb bezocht(en).

GeoFort Herwijnen Dit interactieve museum gaat over de toekomst van de planeet aarde en is in 2016 zelfs uitgeroepen tot beste kindermuseum van de wereld! GeoFort bevindt zich op een enorm forteiland met een groot buitengebied dat garant staat voor uren speelplezier.

Kasteel de Haar Vlakbij Utrecht vind je het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland: Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het kasteel lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen met spitse torens, ophaalbruggen en een kasteelgracht. In en rondom Kasteel de Haar worden in vakantieperiodes regelmatig leuke activiteiten gepland voor kinderen. Standaard zijn er ook leuke speurtochten voor verschillende leeftijden.

Maritiem Museum Rotterdam Tentoonstellingen, exposities, schepen en kranen. In het Maritiem Museum Rotterdam kun je eindeloos rondstruinen tussen tientallen scheepsmodellen en ontdekken welke momenten de haven maakten tot een plaats waar alles groot, groter, groots is. Het museum is bijzonder geschikt voor een bezoek met kinderen.

Museum De Heksenwaag Ben je in de buurt van Oudewater? Dan is dit museum een flitsbezoekje waard. Het is een uniek museum over de heksenvervolging in de 16e en 17e eeuw. Als bezoeker kun je nog steeds de weegtest op de originele weegschaal uit 1482 ondergaan. Ben je geen heks? Dan ontvang je een persoonlijk bewijs – het Certificaet van Weginghe – en hoef je nergens bang voor te zijn.

Museumpark Archeon Alles in dit museum is gebaseerd op archeologische vondsten. Je waant je hier dus écht in het verleden. Je maakt niet alleen kennis met de gebruiken en leefomstandigheden van die prehistorie, middeleeuwen en romeinse tijd, maar je kunt hier ook veel doen.

PreHistorisch Dorp Eindhoven Een leuk doe-museum in de buitenlucht waar je leert over zes tijdperken door zelf te ontdekken en te ervaren. 

Rijksmuseum van Oudheden In het Rijksmuseum van Oudenheden in het centrum van Leiden komt de oudheid en archeologie tot leven. Het is een leuk en leerzaam dagje uit voor het hele gezin. Regelmatig zijn er wisselende tentoonstelling.

Space Expo Noordwijk Hét museum over ruimtevaart. Tijdens een virtuele missie ontdekten we de wereld van échte astronauten. Via een vaste looproute door het universum werden we door astronaut Kuipers langs de bijzondere pronkstukken van het museum geleid. 

Het Spoorwegmuseum Een fascinerende plek en interactief museum in Utrecht waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Gehuisvest in een levensecht station waar vroeger de trein naar Parijs vertrok. Bewonder nostalgische stoomlocomotieven en beroemde elektrische treinen, een theater, spannende attracties en wisselende tentoonstellingen en evenementen!

Zuiderzeemuseum In dit museum in Enkhuizen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Meer dan honderdveertig authentieke, historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Je krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van de mensen die hier woonden. Er is ontzettend veel te doen en te zien. We hebben niet eerder zoveel tijd in een museum doorgebracht!

Ben je op zoek naar nog meer musea tips voor kinderen? Neem dan een kijkje op museumkids.nl voor de meest kindvriendelijke musea die je met de Museumkaart kunt bezoeken.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo