Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Persoonlijk / Reviews

Wachtwoorden

Na mijn heerlijke vakantie in Frankrijk kruip ik met frisse tegenzin achter mijn laptop. Op het moment dat ik het wachtwoord van mijn online werkomgeving wil intypen, herinner ik het me plots niet meer. Ik probeer even rustig adem te halen en graaf diep in mijn geheugen om het wachtwoord te achterhalen. Er komt niets, nul komma nul, nada. Zo’n totale black out is me nog nooit overkomen. Ik schrik ervan.

Ik herinner me dat ik de dag voor mijn vakantie mijn wachtwoord moest wijzigen. Het moest even gauw tussendoor, want ik was druk bezig met het afronden van mijn projecten. Ik was er op dat moment van overtuigd dat ik zo’n voor de hand liggend wachtwoord had gekozen dat ik die écht niet zou vergeten. Wel dus.

Een totale black out na een heerlijke vakantie

Misschien ben ik een beetje slordig geweest door mijn wachtwoord nergens op te slaan, maar eigenlijk zegt het mij meer hoeveel ik heb genoten van een heerlijke vakantie met mijn gezin. Vakantie is voor mij dé manier om mijzelf, mijn lichaam, maar ook mijn brein de kans te geven om te resetten. Maar dat werkt alleen als je ook echt de tijd neemt om van je vakantie te genieten. Ik heb werk volledig los gelaten. Geloof me, dat is wel eens anders geweest. Dan beantwoorde ik alsnog mails vanaf mijn vakantieadres.

Met man en macht probeer ik mijn vakantiegevoel vast te houden als ik de helpdesk bel. Met het resetten van mijn account is dit probleem vast zo opgelost. Ik ben toch niet de enige die zijn wachtwoord vergeet? Helaas blijkt het ingewikkelder en word ik van het kastje naar de muur gestuurd. De ICT van mijn werkomgeving is verdeeld onder twee beheerders. Niet iedereen is gemachtigd om accounts te resetten en er is onderbezetting in verband met de vakantieperiode. Mijn vakantiegevoel smelt als sneeuw voor de zon. Ik raak lichtelijk in paniek. Zonder dit wachtwoord kan ik namelijk niet in mijn online werkomgeving, maar ook niet in mijn mail. Hoe moet ik mijn werk dan doen?

Zo raak ik nooit meer een wachtwoord kwijt

Gelukkig is mijn manager heel begripvol. Ja, ik ben mijn wachtwoord vergeten, maar dit kan iedereen overkomen dus zou het snel opgelost moeten kunnen worden. Ik nam mij voor om nooit meer zo slordig om te gaan met wachtwoorden en gaf mezelf het handige ‘Wachtwoorden notitieboek’ van Uitgeverij Deltas cadeau. Dit invul- en bewaarboek heeft een handige alfabetische indeling en de ruimte is groot genoeg om te schrijven. Super handig, zo raak ik nooit meer een wachtwoord kwijt!

Lees ook: Als het even tegen zit…

Bestel het ‘Wachtwoorden notitieboek‘ eenvoudig bij Bol.com

Wachtwoorden notitieboek
Uitgeverij Deltas
EAN 9789044757248
€ 14,95

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo