Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Natuur / Reviews / Wandelen

Park Schothorst

De natuurspeeltuin in Park Schothorst is de grootste in Amersfoort. Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, met water spelen en lekker vies worden. Maar op het landgoed van Park Schothorst is nog veel meer te beleven en je kunt je hier met gemak een dag vermaken. Je kunt hier heerlijk wandelen, van alles leren over de natuur en duurzaamheid, een kijkje nemen bij de dieren én er is zelfs een Middeleeuwse boerderij.

Een landgoed vol educatie en duurzaamheid

Onze auto parkeren we gratis bij het bezoekerscentrum Het Groene Huis aan de Duivenweg in Amersfoort. Dit gebouw fungeert als ontmoetingsplek voor mensen en organisaties. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd over natuur en duurzaamheid. Het is opvallend rustig en Het Groene Huis is gesloten, maar de plattegrond geeft aan welke kant we op moeten gaan voor de natuurspeeltuin.

In Park Schothorst is echter nog veel meer te beleven. Langs de dieren lopen we richting de natuurspeeltuin. We komen langs een zonnewijzer. Al vanaf de vroege oudheid wordt de tijd bepaald door het dag- en nachtritme, het gevolg van de draaiing van de aarde om zijn eigen as en de stand ten opzichte van de zon. Het bijzondere aan deze zonnewijzer is dat hij niet alleen de tijd op de dag aangeeft, maar ook de datum.

Lees ook: Rondje Fort bij Vechten

Beleef de natuur in de natuurspeeltuin

We lopen verder langs een vijver en dan hollen de jongens er opeens vandoor. Ze hebben het klimtoestel in de natuurspeeltuin al gespot. Hier kunnen kinderen eindeloos ravotten, met stokken sjouwen, hutten bouwen en op avontuur gaan. Vooral de waterpompen zijn een groot succes. Maar ook de tunnels zijn leuk. Door het bos zijn allerlei paadjes waar de kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan.

We besluiten om het park verder te ontdekken en wandelen langs klimaattuinen. Verscholen in het midden van Park Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Helaas is het Middeleeuws Erf gesloten, maar op openingsdagen kun je op dit erf kennismaken met het eenvoudige middeleeuwste boerenleven. Elke zondag tussen 13:00 – 16.30 uur (van mei t/m september) loopt onze gastvrouw in middeleeuwse kleding. 

Via een pad langs de moestuinen lopen we naar het blote voetenpad, maar helaas stelt dit weinig voor. Via het bos lopen we weer terug naar het bezoekerscentrum. Bij het bezoekerscentrum staan picknicktafels, maar er is geen horecagelegenheid. Je kunt ook in het park zelf een plekje zoeken om lekker te picknicken. De wandeling door het park heeft veel variatie en is met zo’n 3 kilometer goed te doen met (jonge) kinderen. In Park Schothorst kun je je prima een paar uur vermaken in de natuur!

Lees meer over Park Schothorst op www.hetgroenehuisamersfoort.nl

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo