Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Kids / Musea / Reviews

Space Expo Noordwijk

Ben je er klaar voor? Zet je schrap. 3… 2… 1… Lift-off!

Space Expo is hét museum over ruimtevaart. Samen met mijn mannen maakte ik in de herfstvakantie een spannende ontdekkingstocht door het heelal. We deden mee met een virtuele missie en ontdekten de wereld van échte astronauten. We hebben ons bezoek gecombineerd met uitwaaien op het prachtige strand van Noordwijk.

Het museum

Space Expo bevindt zich vlakbij de duinen in Noordwijk. Met onze vroege vogels zijn we lekker op tijd vertrokken en we waren één van de eerste bezoekers op een zaterdag in de herfstvakantie. We kwamen geheel in stijl aan. Een dag voorafgaand aan ons bezoek zag ik bij toeval ruimtepakken in de winkel liggen. Die móest ik natuurlijk meenemen. Vanwege de coronamaatregelen hadden we voorafgaand een tijdslot en online tickets gereserveerd. Op het terrein van Space Expo parkeerden we kosteloos onze auto. Het is aan te raden om ongeveer 15 minuten voorafgaand aan je missie aanwezig te zijn. Zo kun je je voorbereiden en opstellen voor de lancering en vindt een laatste inspectie plaats. Het museum voldoet aan de coronamaatregelen en een mondkapje is verplicht. Vergeet deze niet, want ze zijn niet te koop bij het museum. Onze kinderen kregen een toolkit met een puzzel en experiment om mee te nemen op onze missie.

Astronaut André Kuipers en journalist Sander Koenen namen ons mee op een bijzondere missie in Space Expo. Tijdens deze virtuele missie ontdekten we de wereld van échte astronauten. Via een vaste looproute door het universum werden we door Kuipers en Koenen langs de bijzondere pronkstukken van het museum geleid. De missie is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar Space Expo is leuk voor jong en oud. Voor mijn kinderen van 4 en 5 jaar was er genoeg te zien in een spannende omgeving. Hun concentratie om te luisteren naar de verhalen van Kuipers en Koenen was er niet, maar ze vonden het maar wat mooi om overal een kijkje te nemen. Voor hen was het een leuke kennismaking met de ruimte. Na afloop van de missie ontvingen zij een unieke Space Academy astronautenpatch én een astronautendiploma.

Dansen op de maan

In de missie is veel aandacht voor de geschiedenis van de ruimtevaart. Ook kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS), maar onze favoriet was de levensgrote maquette van de Maanlanding. Samen met mijn kids heb ik gedanst op de maan. Wist je dat Space Expo dit jaar wederom verkozen is tot één van de 70 meest kindvriendelijke musea in Nederland? De informatie die te vinden is, zal vooral door iets oudere kinderen opgepikt worden. Ik denk hoe ouder het kind is, hoe leuker het museum waarschijnlijk zal zijn. Ik sluit dan ook niet uit dat als de jongens wat ouder zijn we nog eens een bezoek brengen.

Wist je dat er meer sterren zijn in het heelal dan zandkorrels op alle stranden van de aarde?

Tot slot

Het museum heeft ook een winkel waar je van alles kunt kopen dat te maken heeft met de ruimte. Speelgoed, boeken, ruimteschepen om zelf in elkaar te zetten en stuiterballen van onze planeet aarde. Voor iedere leeftijd is er wat leuks te vinden. Het restaurant is gesloten, maar naast het museum is de mogelijkheid om wat lekkers te eten en te drinken te kopen. Space Expo is dé plek voor wie alles over ruimtevaart wil zien en beleven.

Ben je benieuwd naar andere toffe plekken waar ik samen met de kinderen ben geweest? Neem dan een kijkje bij Kids.

Space Expo | Keplerlaan 3 in Noordwijk | www.space-expo.nl

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo