Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Speelgoed voor onderweg en op vakantie

Voor het eerst vertrekken mijn mannen en ik in de meivakantie naar het zonnige zuiden. Maar een lange autorit met jonge kinderen achterin kan ook behoorlijk uitdagend zijn. Strijd op de achterbank kan zelfs behoorlijk stressvol zijn. Maar ja, je kunt van kleine kinderen ook niet verwachten dat ze uren stil op hun stoel zitten. Voor hen is de lol er snel af en bij elke vijf minuten volgt de vraag ‘Zijn we er al bijna?’ Op een of andere manier zul je je kinderen toch een beetje bezig moeten houden tijdens de saaie autorit. Natuurlijk kunnen we meteen de Ipad en de Nintendo Switch tevoorschijn toveren, maar wij bewaren deze apparaten het liefst als laatste redmiddel. Met onderstaande tips hoop ik dat jouw reis met kinderen vlotter verloopt. En deel ik het speelgoed dat we meenemen op vakantie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ja, het lijkt wel mijn levensmotto, maar ook in dit geval geldt dat een goede voorbereiding een hele hoop scheelt. De koffers zijn op tijd gepakt, de reis is uitgestippeld en we reizen zoveel mogelijk als de kinderen slapen. Dit betekent dat we voor dag en douw ons bed uitgaan, maar het is zo fijn om al uren gereden te hebben, voordat het spul achterin wakker is. Om de zoveel tijd maken we een stop, waarbij we even de benen laten strekken, rondjes rennen en indien mogelijk klimmen en klauteren op een speelplaats.

Lees ook: Kinderfeestje piraat

Zoethoudertjes voor onderweg

Ja, het klinkt misschien een beetje verwend, maar mijn gouden tip is cadeautjes voor onderweg. Wees niet bang, dat hoeven echt geen dure dingen te zijn. Het gaat er eigenlijk niet eens om wat je ze geeft, maar dat ze een verrassing krijgen. Ze hebben even iets nieuws om naar te kijken, te voelen en mee te spelen. Die leuke, kleine cadeautjes zorgen voor afleiding. Met de keuze voor het speelgoed houd ik er rekening mee dat het geen drama wordt achterin. Kleine onderdelen raken kwijt en met ballen wordt al gauw gegooid. De leukste, kleine en betaalbare cadeautjes vond ik bij Koppen Speelgoed

Achterin de auto is het lachen, gieren, brullen. Hoeveel lol kan je hebben om een scheetkussen? Zeker weten dat dit cadeautje voor afleiding zorgt. Achterin de auto doen ze wedstrijdjes wie de hardste scheten kan laten. Ook het mini basketbalspel is een schot in de roos. Het is de bedoeling dat je het balletje in het netje schiet, maar het balletje kan er niet uitvallen. Ideaal om de jongens weer even bezig te houden. Voor de echte voetbalfans is het notitieboekje in de vorm van een voetbal ideaal. Hoe leuk om wat te oefenen met schrijven of een tekening te maken onderweg. En natuurlijk kunnen leuke voetbal stickers niet ontbreken.

Spelen op de camping

Op vakantie gaan vinden mijn jongens best spannend. Alles is toch even anders dan ze gewend zijn. Een ander land, maar ook een ander bed. Om lekker te slapen, vond ik prachtige hondenknuffels bij Koppen Speelgoed. De jongens zullen op de camping vooral veel buitenspelen. De camping beschikt over een zwembad, een voetbalveldje en ligt aan een riviertje. Natuurlijk gaat er een voetbal mee op vakantie en waterspeelgoed. Een visnetje met emmer is natuurlijk ideaal. Maar als het een regenachtige dag is, wil je ook graag een spelletje spelen of knutselen. Zo nemen we onder andere het Ravensburger reisspel Super Mario Barricade mee. Een paar stiften of kleurpotloden mag ook zeker niet ontbreken. Dat is ook handig om mee te nemen als je uit eten gaat. Lezen en taal in de vakantie is ook heel belangrijk. Er gaan dus ook altijd wat boekjes mee in de koffer en een sQula spelling woordjes spel. Het is een leuke manier om te oefenen met spelling, zoals het luisteren naar een woord, woorden hakken in klankgroepen en woordjes schrijven. Met deze leuke tips hoop ik dat jouw kinderen zich geen moment vervelen onderweg én op vakantie.

Neem een kijkje op Koppen Speelgoed voor nog veel meer leuk en betaalbaar speelgoed

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo