Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Musea / Reviews

Geofort

Geofort opende tijdens de Paasdagen tijdelijk haar deuren door alle buitenactiviteiten voor iedereen gratis beschikbaar te stellen. Dit interactieve museum gaat over de toekomst van de planeet aarde en is in 2016 zelfs uitgeroepen tot beste kindermuseum van de wereld! De locatie van dit museum is uniek. Geofort bevindt zich op een enorm forteiland met een groot buitengebied dat garant staat voor uren speelplezier.

Klimmen en klauteren

We parkeren onze auto vlakbij het forteiland. De parkeerplaats was bijna vol, maar op het eiland lijkt het rustig. De jongens hebben direct de Speurtuin in het vizier met enorme houten klim- en klautertoestellen. We gaan wel klimmen hè? vraagt mijn jongste zoon. Zodra we door de poorten van het Forteiland zijn, rennen de jongens vooruit. Via het terras van het Restaurant de Wereldpan lopen we zo de Speurtuin in. Het restaurant is helaas gesloten en biedt geen zitplaatsen, maar je kunt er wel wat eten en drinken afhalen. De jongens klimmen inmiddels al over touwen de bunker op en maken met houten planken een eigen doolhof. Met hun 4 en 6 jaar kunnen ze al een groot gedeelte van het parcours zelfstandig doen. Op sommige plekken hebben ze een beetje hulp nodig. Zo blijft het voor oudere kinderen ook uitdagend. Vanaf het hoogste punt bij de waterspeelplaats kun je door gleuven van aarde naar beneden glijden. Zodra de jongens dit hebben ontdekt, blijven ze de berg oplopen om vervolgens naar beneden te glijden.

The mud will wash off but the memories will last a lifetime

Uiteraard ga ik even schommelen met mijn jongste en doen mijn mannen een poging verspringen. De Speurtuin is niet alleen uitdagend voor kinderen. Als we mijn man zoeken, hangt hij ook ergens in de touwen. Stiekem vind ik het ook hartstikke leuk om achter de kinderen aan te klimmen. Vervolgens doen we een quiz, waarbij we vragen beantwoorden om zo onze weg naar de schat te vinden en we bouwen de hoogste torens van bamboe en elastiekjes. Dit gedeelte van de speeltuin is in de weekenden en vakanties gratis te bezoeken. Alleen dit gedeelte is al de moeite waard om te bezoeken, maar het wordt nog veel leuker…. Het forteiland is wel zes voetbalvelden groot en dat betekent een enorme buitenruimte voor veel verschillende activiteiten.

Navigeren als een zalm

We vervolgen onze weg naar het uitkijkpunt waar we het prachtige uitgestrekte landschap rondom het fort zien. Ons oog valt op het enorme doolhof en de jongens weten niet hoe snel ze weer naar beneden moeten rennen. In dit Geurendoolhof vinden we de juiste route die de zalm in de oceaan volgt met geuren. Door te ruiken aan de metalen buizen weten we de juiste richting te vinden. Mijn speurneuzen rennen weer vooruit het doolhof door. Daarna komen we bij een grote tipi-tent waar je marshmallows kunt roosteren op het kampvuur. De jongens hebben echter geen geduld en rennen door naar de legertent waar je allerlei spelletjes kunt spelen zoals een balansspel, jenga XXL en file fun, waarbij je een auto uit de file haalt door ruimtelijk te denken. Lang blijven we hier echter niet, want mijn avonturiers willen het liefst lekker rondrennen en klimmen op de bunkers. Op dit prachtige forteiland is er ruimte genoeg om veilig op ontdekken te gaan. Ook zijn er voldoende plekjes om te picknicken. We komen niet eens aan alle activiteiten toe. Zo kun je ook een bootje huren (vooraf reserveren) en zijn er te gekke speurtochten.

Wanneer gaan we weer?

Superleuk en leerzaam, dat is Geofort. Voor alle leeftijden zijn er leuke en uitdagende activiteiten en spelmogelijkheden. Na ruim twee uur willen mijn man en ik weer eens op huis afgaan, maar als het aan de jongens had gelegen dan waren we nog lang niet naar huis gegaan. Eén ding is zeker, we komen hier zeker terug. We kunnen niet wachten totdat alle faciliteiten weer open zijn en wij vanaf het terras, in het zonnetje, toekijken hoe de jongens lekker ravotten. Tip: een setje reservekleding voor de kinderen is geen overbodige luxe. Als het museum weer open mag, is er nog veel meer te doen én te ontdekken. We kunnen niet wachten!

Kijk voor meer informatie over het museum op www.geofort.nl. Ben je benieuwd naar andere leuke hotspots waar ik met mijn kinderen ben geweest? Neem dan een kijkje bij Kids.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo