Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea

Museum de Heksenwaag

Midden in de binnenstad van Oudewater bevindt zich Museum de Heksenwaag, een uniek museum over de heksenvervolging in de 16e en 17e eeuw. Bezoekers uit de hele wereld komen al zo’n honderd jaar naar de Waag in Oudewater. Als bezoeker kun je nog steeds de weegtest op de originele weegschaal uit 1482 ondergaan. Ben je geen heks? Ben je niet te licht? Dan ontvang je een persoonlijk bewijs – het Certificaet van Weginghe – en hoef je nergens bang voor te zijn. Voor kinderen is er een kinderanimatie, een speelhoek en een leuke en leerzame speurtocht.

Wegen op de originele weegschaal

Als je Oudewater bezoekt, kan een bezoek aan Museum de Heksenwaag eigenlijk niet ontbreken. In het museum – de vroegere stadswaag – vertellen aansprekende audiovisuele presentaties, een expositie en natuurlijk de originele weegschaal het verhaal van de heksenvervolging en de rol van de Oudewaterse Waag. De drie korte informatieve films vond ik reuze interessant, maar was helaas iets teveel gevraagd van de spanningsboog van mijn jongens. Voor de jongens was er een vragenlijst met woordzoeker, maar ze waren nog net te jong om dit zelf op te lossen. De vragen zijn erg leuk voor iets oudere kinderen; ik schat vanaf 8 jaar. Als mijn jongens even op de originele weegschaal mogen staan, zie ik ze glunderen.. Toch best even spannend, want wat zou er gebeuren als je een heks blijkt te zijn? Museum de Heksenwaag is zeker een flitsbezoekje waard als je in de buurt bent. Met de Museumkaart heb je bovendien gratis entree. Om de hoek zit het Touwmuseum, waar je ook met de Museumkaart naar toe kunt gaan. Natuurlijk konden we het niet laten om na ons museumbezoek een ijsje te halen bij IJssalon Roberto. Het heerlijke ijs in de lekkerste smaken is al meer dan vijftig jaar een begrip in Oudewater en omstreken.

Lees ook: De Museumkaart

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo