Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Musea

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Gehuisvest in een levensecht station waar vroeger de trein naar Parijs vertrok. Bewonder nostalgische stoomlocomotieven en beroemde elektrische treinen, een theater, spannende attracties en wisselende tentoonstellingen en evenementen!

Het leukste spoor van Nederland

Samen met mijn jongens bezocht ik het Spoormuseum op een vrijdagochtend in de zomervakantie. Het is nog heel rustig als we om tien uur het parkeerterrein oprijden. Een uitrijkaart kopen we voor € 9,50 bij de entree. We kijken onze ogen al uit in het schitterende stationsgebouw. “Mogen we erin?” Op het station staan treinen met vorstelijke vertrekken waar we een kijkje nemen. Overal is wat te zien of te doen. Mijn jongens rennen van hot naar her. Maar wist je dat het Spoorwegmuseum een achtbaan heeft?

Stalen Monsters

Natuurlijk stonden mijn jongens te popelen voor een ritje in de achtbaan. De attractie Stalen Monsters gaat over de grote familie die werkt bij het spoor. Je ziet ze op het perron of in de trein, maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt. Je maakt kennis met de vele beroepen die er zijn bij het spoor. Het avontuur eindigt met een spannende rit door het donker waarbij je oog in oog komt te staan met echte Stalen Monsters. Hoewel de achtbaan niet hard gaat, is het toch best spannend. De attractie is donker met spannende lichteffecten en je karretje verandert in snelheid en richting.

Lees ook: Bezoek 450 inspirerende musea met de Museumkaart

Tentoonstelling Expeditie posttrein

Bij de Tentoonstelling Expeditie posttrein ontdekken we of we geschikt zijn voor het beroep van postexpediteur. Hoe komt een brief op zijn bestemming? Jarenlang speelde de trein een belangrijke rol in het postvervoer. Speciale posttreinen zorgden, vaak ’s nachts, voor het vervoer van de post. Het Spoorwegmuseum vertelt in de tentoonstelling Expeditie Posttrein het verhaal van het vervoer van post per trein en toont een aantal prachtige posttreinen. Deze expeditie is te bezoeken tot en met 27 november 2022.

Naar hartenlust spelen

Mag ik van de glijbaan?” Zodra we buiten zijn, valt de speeltuin meteen op. Op het achter terrein van het museum kunnen kinderen naar hartenlust spelen met water en glijden van de glijbaan. Met de bootjes naar de overkant varen en bovenop de vuurtoren op de uitkijk staan. Naast de speeltuin vind je het depot waar je de spannende attractie ‘De Vuurproef’ kunt doen. Een hele toffe attractie waarbij we moeten samenwerken als stoker, machinist en remmer om de trein op het spoor te houden. Daarna maken de jongens een ritje in de Jumbo Express door het Spoorwegmuseum.

Zowel binnen als buiten zijn voldoende zitplaatsen om even gezellig wat te drinken of eten. Binnen bij het restaurant kun je sapjes en salades bestellen. De jongens halen een lekker ijsje. Met een voldaan gevoel gaan we richting huis. Ik ben aangenaam verrast over dit interactieve museum. Avontuur is dichterbij dan je denkt!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo