Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Natuur

Speelnatuur van OERRR in Haarzuilens

speelnatuur OERRR haarzuilens

Lekker spelen met water, zand en modder, balanceren over boomstammen en nog veel meer. De Speelnatuur op landgoed Haarzuilens is een natuurlijke speelplek waar kinderen heerlijk kunnen ravotten. Samen met vrienden gingen mijn mannen en ik deze toffe speelplek verkennen én dat werd een groot succes.

Onze auto parkeren we op de parkeerplaats naast de geitenboerderij De Geertjeshoeve (betaald parkeren). De jongens willen al naar de speeltuin sprinten, maar het is even oppassen geblazen met oversteken. Ook bij het fietspad waar wielrenners langsjezen. Bij de ingang van de Speelnatuur van OERRR staan de spelregels. Voor de speelnatuur betaal je een kleine bijdrage voor onderhoud en de natuur.

Boomstammen en modderglijbanen

Dan gaat ons avontuur echt beginnen. De kids sprinten vooruit en weten gewoon niet welke kant ze op moeten gaan. Er is zoveel te zien en te doen. We gaan linksaf richting de tunnel, waarna we door bamboestruiken bij een vijvertje en waterpomp uitkomen. Tussen de bloeiende veldbloemen staat een grote picknicktafel waar wij neerstrijken. De jongens klimmen alweer over boomstammen.

De Speelnatuur van OERRR ziet er ontzettend gaaf uit. De natuur staat vol in bloei en overal zijn avontuurlijke paadjes om te ontdekken. Met een klimtouw kunnen de jongens naar de overkant en via het water weer terug. Het is geen zwemwater, maar je kunt er prima pootje baden. De kids kunnen hier eindeloos over boomstronken springen, door de modder glijden en balanceren op boomstammen. Deze speelnatuur is een ideale plek voor een warme dag.

Goed om te weten

De Speelnatuur van OERRR is iedere dag open van 9:00 tot 18:00 uur. Voor en na die tijd is het speeltijd voor de hazen, fazanten en andere dieren. Een bezoek aan de Speelnatuur van OERRR in Haarzuilens is goed te combineren met de geitenboerderij De Geertjeshoeve of Kasteel de Haar. Naast de speelnatuur ligt Hoeve Wielrevelt waar je ook terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Ook leuk met kids

MTB kinderroute Austerlitz
Klimbos Zeist
Speelbos Gagelbos

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo