Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Overig / Reviews

Klimbos Zeist

Als een echte avonturier slingerde ik hoog tussen de bomen. Met mijn mannen ging ik een actief dagje uit en trotseerde ik hoogtes en overwon ik mijn angsten in het Klimbos Zeist. De avontuurlijke route start bij het buitenterrein van zwembad Dijnselburg. Via een bospad komen we uit bij de Toren van Tije, de startplek van het klimbos. We zijn verrast door de ruime opzet van het klimbos met een enorm grasveld, veel picknicktafels en speelmogelijkheden.

Klimmen en klauteren

‘Al eerder geklommen?’ vraagt de instructeur. Met een bedrijfsuitje heb ik een poging gedaan, maar uiteindelijk durfde ik niet. Het was erg hoog en ik voelde me opgejaagd. Klimbos Zeist is heel overzichtelijk en niet al te hoog. Met een klein groepje krijgen we een instructie. We worden geholpen met onze klimgordel en leren hoe we de saferoller aan het parcours haken. Het is heel eenvoudig en na een oefenrondje op een klein parcours mogen we de toren in voor het échte werk.

Voor het klimmen bij Klimbos Zeist moet je een minimale lengte hebben van 1.30 meter. Onze jongste zoon is net te klein voor de klimroutes, maar hij zal zich hier geen moment vervelen. Naast twee uitdagende klimroutes vind je hier ook diverse glijbanen, een springkussen, slackline en een speelnet gelegen tussen de bomen op maar liefst drie meter hoogte. Bovendien is het park omheind en ruim opgezet waar hij heerlijk kan ravotten. Als ouder/begeleider hoef je niet mee te klimmen, er zijn voldoende zitmogelijkheden om toe te kijken onder het genot van een hapje en/of drankje.

Lees ook: Klimmen bij Climb-in Utrecht

Als een ninja door de natuur

Ik voel kriebels in mijn buik, maar mijn oudste zoon begint zonder angst aan zijn avontuur. Samen met zijn vader klimt en klautert hij over een spannend parcours. Tijdens het parcours heb je permanente zekering. Dat geeft me een vertrouwd gevoel. Het eerste parcours eindigt weer bij de toren, waarna je even pauze kunt nemen of meteen door kunt naar het tweede parcours.

Nu is het mijn beurt om als een ninja door de natuur te gaan. Ik heb mijn moed verzameld en ga samen met mijn zoon op ontdekkingstocht. Af en toe moet ik hem helpen bij de zekering van de saferoller, maar verder doet hij het parcours zelfstandig. Maar als we voor hangende touwen staan, wil hij opeens niet meer. Het ziet er lastig uit, maar volgens mij heeft hij tijdens het eerste parcours wel voor moeilijkere hindernissen gestaan.

Gelukkig zijn er volop instructeurs die de boel goed in de gaten houden en komen helpen als je bijvoorbeeld vastzit of niet verder wilt. Via de ladder klimt een instructeur naar ons toe en laat zien ons zien welke techniek we het beste kunnen gebruiken op dit gedeelte van het parcours. Zo weet hij mijn zoon te inspireren om toch door te gaan en zijn grenzen te verleggen. Even later zie ik een grote glimlach op het gezicht van mijn zoon. Ik voel me zo trots!

Gierende adrenaline

Aan het begin van het parcours stond ik met knikkende knieën en gierde de adrenaline door mijn lijf. Ik moest mijn moed echt even bij elkaar rapen, want ik wilde me natuurlijk niet laten kennen. Gek genoeg vind ik klimhoogtes heel spannend, terwijl ik totaal geen moeite heb met skiën of vliegen. Gelukkig had ik in het Klimbos Zeist direct een goed gevoel. De instructeurs zijn heel vriendelijk en schieten je gauw te hulp. Het park en de materialen zien er super verzorgd uit en het parcours is niet al te hoog.

Ik wil me niet langer tegen laten houden door angst en daarom verlaat ik zo nu en dan mijn comfortzone. Als je het lef hebt om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen dan ontdek je pas echt wat het leven te bieden heeft. Het is zo’n fijn gevoel om jezelf te overwinnen. Na deze toffe ervaring blijven we nog even nagenieten aan een picknicktafel. De jongens genieten van een ijsje en vermaken zich eindeloos in het speelnet.

Klimbos Zeist, Badmeester Schenkpad 8 in Zeist

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo