Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews / Skaten / Sport

Skaten in het Groene Hart | Coperoute

Bijzonder dat ik onlangs pas ontdekte, dat ik praktisch aan de skateroute Cope woon. Vorig weekend maakte ik een mooie tocht van Woerden naar Wilnis en toen viel mijn oog op zo’n wegwijsbord voor de skate coperoute. Om 6.15 uur deed ik mijn skates aan en was ik klaar voor vertrek. Ik vind het heerlijk om de zon op te zien komen en ga graag vroeg op pad. De Coperoute is een route over fietspaden en landweggetjes door het Groene Hart van Nederland. De natuur is prachtig, zeker in de lente, en er zijn leuke stops onderweg, maar het wegdek is hier en daar om te huilen.

Coperoute

Starten vanuit huis is natuurlijk ultieme luxe. Skates aan én gaan! Het officiele startpunt is Oortjespad in Kamerik. Andere startmogelijkheden zijn station Woerden of station Breukelen. Vanaf huis skate ik via Breeveld naar Harmelen. Het wegdek is hier geweldig, waardoor ik lekker tempo kan maken. Het uitzicht over de weilanden is mooi. Via een brug skate ik over de Oude Rijn. Het is niet steil, maar het is wel handig om de remtechniek te beheersen (wat bij mij te wensen overlaat), want de helling van de brug eindigt op een voorrangsweg. Gelukkig is het niet druk met auto’s in de vroege ochtend.

Dan volgt afwisselend een fietspad, met asfalt of tegels, een landweg en weer fietspad. Ik skate langs Landgoed Vijverbos waar het asfalt echt te wensen overlaat. Vanuit daar skate ik langs een kersenboomgaard met Plattelandswinkel waar je vers fruit kunt kopen en in de verte zie ik Kasteel de Haar. Dit is het grootste kasteel van Nederland en ligt midden in het bos rond Haarzuilens. In de winter heb ik hier een prachtige wandeling gemaakt met een vriendin.

Jammer genoeg is het fietspad afwisselend bestraat met tegels en asfalt, wat de vaart er een beetje uithaalt. Vanaf de rand van Kockengen tot het Oortjespad is het asfalt ook niet ideaal, pas bij de oversteek via de rotonde van de N212 is het wegdek weer goed te doen. Je kunt een stop maken bij recreatieterrein Grutto, waar je langs de wateroever kunt zitten. Van Oortjespad naar Kamerik is prima te doen. Vooral de weg van Kanis naar Kamerik heeft weer een mooi wegdek om te skaten.

Niet lachen, maar ik kreeg het voor elkaar om de weg kwijt te raken in Kamerik. Kamerik is een pittoresk dorpje in lintbebouwing en niet voor niets uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht. Na een paar rondjes in een woonwijk vervolgde ik mijn weg naar Woerden over prima wegdek.

Mijn ervaring

De skateroute is goed bewegwijzerd. Overal kon ik makkelijk de weg vinden, behalve in Kamerik dan. Het belangrijkste voor een mooie skateroute is toch wel het wegdek. De Coperoute is een mooie route door prachtige natuur. Er zijn leuke recreatiemogelijkheden onderweg, maar het wegdek is naar mijn idee op teveel plekken slecht. Je moet dan goed opletten, want er liggen veel losse steentjes en er zitten scheuren in het wegdek. Deze route is hierdoor niet geschikt voor een temporit. Tempo maken kan alleen op sommige delen. Verder is het parcours daar te gevaarlijk voor. Wat ik wel heel tof vind, is dat er acht skateroutes in het Groene Hart met elkaar verbonden zijn. Dit betekent dat je je route zo lang kunt maken als je zelf wilt. Ik heb nu één route gedaan dus er is nog veel te ontdekken in mijn omgeving.

Meer skaten in het Groene Hart

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo