Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Games / Reviews

Story of Seasons: a wonderful life

story of seasons a wonderful life

In de game Story of Seasons: a wonderful life bouw je aan een nieuw leven op een boerderij in het vredige stadje Forgotten Valley. Vanaf moment één ben ik ‘hooked’ aan dit spel. Het is een verhalende game waarin je jouw eigen boerenleven kunt opbouwen. Je blijft nieuwe ontdekkingen doen en bepaalt jouw verhaal door de keuzes die je maakt. Story of Seasons: a wonderful life heeft een rustige sfeer en kan ik iedere dag spelen zonder dat het gaat vervelen. In deze blog vertel ik je waarom ik deze game zo leuk vind.

Bouw aan jouw droomleven op de boerderij

Als speler van deze game besluit om je stadsleven achter je te laten en lekker rustig te gaan leven als kleinschalige boer. Zo kom je in het vredige stadje Forgotten Valley terecht waarin je een oude, ietwat vervallen boerderij, nieuw leven in gaat blazen. Een oude vriend van je opa, Takakura, helpt je op weg om er iets moois van te maken.

In Story of Seasons: a wonderful life doe je iedere dag nieuwe ontdekkingen op. Al spelenderwijs leer je steeds meer wat er mogelijk is in het spel. Het spel bouwt zich rustig op. Zo begin je met een boerderij met twee velden, een koe en wat gereedschap. Vervolgens is het aan jou om je leven op de boerderij vorm te geven. Hoe je dat precies doet, is vooral een kwestie van ontdekken en doen. Je leert gewassen te verbouwen, dieren te houden, te vissen en vrienden te maken. Of je maakt producten die je cadeau geeft aan bewoners of verkoopt op de markt. Misschien vind je zelfs wel een levenspartner om een gezin mee te stichten.

Vertel jouw verhaal op jouw eigen manier

Ik kan uren bezig zijn met het voeren en knuffelen van de dieren, het verbouwen van gewassen en winst maken met verkopen van producten. En als ik er even genoeg van heb, dan ga ik verder op avontuur in het spel. Je kunt bij de andere bewoners van Forgotten Valley langsgaan en cadeaus brengen. Er is een waterval en zee waar je kunt vissen en een ruïne waar archeologen bezig zijn. Je kunt met hen mee graven om verborgen schatten te vinden.

Story of Seasons: a wonderful life is geen spel om uren achter elkaar te spelen. Misschien wel als je al wat verder bent en je meer gewassen en dieren hebt om te onderhouden. De game simuleert het leven door middel van seizoenen en jaren. Ik zal je alvast een beginnersfout besparen: let op wanneer je je zaden plant. Zo groeien aardbeien niet in de zomer en gaan je gewassen verloren. Ook duurt het even voordat je gewassen volgroeid zijn en personages worden zichtbaar ouder als de tijd verstrijkt. Het moet dus wel een beetje ‘jouw ding’ zijn, maar ik vind het juist heerlijk om iedere dag eventjes in mijn boerenleven te duiken. Je kunt het spel op ieder gewenst moment opslaan en op een ander moment weer verder gaan waar je was gebleven. Er blijft genoeg te ontdekken in Forgotten Valley en je kunt een prachtig leven opbouwen. Precies zoals jij wilt!

Tip: online en via Socials vind je volop tips & tricks om alles uit je boerderijleven te halen

Meer games voor de Nintendo Switch

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo