Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

MTB / Sport

MTB kinderroute Austerlitz

mtb kids utrechtse heuvelrug

Als ik mijn zoon vraag wat hij graag wil doen in de meivakantie dan zegt hij meteen: mountainbiken. Voor zijn verjaardag heeft hij een prachtige mountainbike gekregen. Maar hij bedoelt niet een (dagelijks) rondje door de weilanden, maar crossen door de bossen. Ik nam mijn jongens van acht en zeven jaar mee naar Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug. Dit wordt ook wel hét mountainbike paradijs van Midden Nederland genoemd. Wie wil mountainbiken kan hier genieten van maar liefst 11 MTB routes, waaronder een speciale kinderroute van 4,5 kilometer en 13 hoogtemeters.

Mountainbike walhalla in Midden Nederland

Bij MTB center Austerlitz (Woudenbergseweg 70 – Austerlitz) zijn we aan het juiste adres om voor mountainbikes. Het ligt op het terrein van het Beauforthuis. Hier kun je gezellig wat drinken of eten, zowel binnen als buiten op het terras. De parkeerplaats is klein, maar je kunt ook aan de overkant van de straat je auto kwijt. Online reserveer je eenvoudig de mountainbikes en op het gereserveerde tijdstip staan ze voor je klaar. Het zijn kwalitatief goede mountainbikes met versnellingen, ook in diverse kinderformaten.

Alle fietsen zijn voorzien van een mountainbike vignet van Staatsbosbeheer in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug dus die hoef je niet meer los aan te schaffen. Ook een veiligheidshelm is bij de huur inbegrepen. Mocht je trouwens geen mountainbike ervaring hebben of je skills een beetje willen opfrissen dan raad ik je aan om een mountainbike clinic te doen. Dan werk je gericht aan je MTB-vaardigheden en vertrouwen op de fiets.

Reserveer hier jouw fiets bij MTB center Austerlitz

Crossen door de bossen

Direct om de hoek van het MTB center Austerlitz en het Beauforthuis start de MTB kinderroute. De route wordt aangegeven door twee verschillende kinder mtb-tekens van een eekhoorn en vleermuis. Zo is de route makkelijk te volgen. Mijn oudste zoon is natuurlijk haantje de voorste en is al vertrokken, voordat ik überhaupt een foto heb kunnen maken bij de start van de route. Ik merk aan mijn jongste zoon dat hij het een beetje spannend vindt. Het schakelen op de mountainbike is nog even wennen, maar gelukkig kun je de route rijden zonder dat je veel hoeft te schakelen.

De MTB kinderroute is geschikt voor MTB-ers op elk niveau. We beginnen lekker rustig aan de route. Ieder op z’n eigen tempo en met een beetje afstand van elkaar. Er zitten leuke elementen in de route, zoals heuveltjes en bochtjes. Maar ze zijn niet te hoog en niet te scherp. ‘Mama, het is net een achtbaan, maar dan op de fiets!‘ De route is afwisselend met prachtige uitzichten. Mijn jongens genieten zichtbaar en ik zie het zelfvertrouwen van mijn jongste zoon groeien.

Een fietsavontuur voor het hele gezin

Langs de route is een speciaal pad gemaakt waar je kunt oefenen met fietsen over boomstammen en flinke bulten. ‘Mam, gaan we nog een rondje?‘ Natuurlijk doen we de kinderroute niet één keer, maar gaan we nog een ronde. Mijn jongste zoon maakt steeds meer vaart, terwijl mijn oudste zoon al wat meer uitdaging zoekt. ‘Met die boomstronken kan ik echt stuntjes doen!‘ Na de route genieten we van een welverdiende appeltaart en limonade bij het Beauforthuis. Mijn oudste zoon geeft me een knuffel. Hij heeft zo genoten. Wat is deze MTB kinderroute een leuke en veilige manier om kinderen kennis te laten maken met mountainbiken. Mountainbiken in Austerlitz is een super leuke activiteit met het hele gezin. Ook ik heb met volle teugen genoten van de natuur, het fietsen en het avontuur!

In de buurt

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo