Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Er op Uit / Kids / Reviews / Sport / Wandelen

Kabouterpad Leersumse Veld

“Een Kabouterpad waar we nog niet zijn geweest” antwoordde mijn zoon toen ik vroeg wat we in de kerstvakantie zouden gaan doen. Gelukkig kon ik die wens ondanks de lockdown in vervulling laten gaan. En zo kwamen we terecht bij Kabouterpad Leersumse veld. Een route voor de allerkleinsten van zo’n kilometer lang op onverhard terrein.

Overal kabouters

Vanaf ons huis is het een half uurtje rijden en je kunt gratis parkeren vlakbij het startpunt. We waren vroeg daar om de drukte te voorkomen. De parkeergelegenheid is beperkt dus ik kan me voorstellen dat het op drukke dagen vol staat. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een kaboutermuts en knapzak op te halen bij de Veldschuur (tegen een kleine vergoeding), maar dat mag de pret niet drukken. Het Kabouterpad is vrij toegankelijk en de start is niet te missen met een leuke paddenstoelenpoort. 

Mijn jongens spotten direct een kabouter en sprinten weg. Op elke kabouter staat een naam. Het is een leuke letteroefening en zo maken we ons eigen spelletje. Het Kabouterpad Leersumse Veld is speciaal voor kinderen van drie tot vijf jaar. Overal zie je kaboutersporen of dieren in de bomen, ook zonder opdrachten is het leuk voor jonge kleuters. Het is een korte route die je normaalgesproken in een uurtje loopt. Wij zijn echter binnen no time door het bos heen, omdat de jongens er een wedstrijd van maakten wie als eerste bij de volgende kabouter is. 

Heide

Daarom besluiten we om nog een rondje van zo’n 3,5 kilometer om het Leersumse Veld te lopen. Ik geniet van de prachtige uitzichten en ook mijn jongens lopen met plezier mee over het pad vol boomstronken. Ook het smalle pad over de heide biedt avontuur. Als verkenners lopen mijn jongens voorop totdat ze een beetje moe beginnen te worden. Gelukkig heb ik wat proviand meegenomen ter onderhandeling voor de laatste kilometers. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt en met elkaar een onvergetelijke ochtend beleefd in een mooie omgeving. Wandelen in de natuur doet me altijd goed. In augustus zal het hier prachtig zijn als de heide in bloei staat, bedenk ik me. Ik weet zeker dat we hier nog een keer terugkomen.  

Het start- en eindpunt van Kabouterpad Leersumse veld is Veldschuur Staatsbosbeheer, Maarsbergseweg 18a, Leersum. Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer. Ben je benieuwd naar andere hotspots met kinderen? Neem dan een kijkje bij Hotspots.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo