Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids / Leuke dingen

Vogels ontdekken en herkennen

vogels ontdekken en herkennen

Vogels kijken biedt spanning én ontspanning. Ik zie mijn jongens nog als peuters voor de ramen staan en iedere mus en duif aanwijzen. Je hebt eigenlijk niets nodig om vogels te kijken en het kan overal. Met je ogen en oren kom je een heel eind, maar de leuke kaartenset Vogels ontdekken en herkennen van Uitgeverij Deltas vertelt je alles wat je wil weten over maar liefst 50 vogels.

Voor vogelliefhebbers

Samen de natuur in gaan met mijn jongens vind ik altijd fijn. Soms sputteren ze nog wel eens tegen, maar als we eenmaal op een kronkelig bospaadje lopen dan zijn ze helemaal in hun element. Herkenningskaarten, zoekkaarten en speurboekjes kunnen mijn kinderen helpen om de natuur volop te ontdekken. Ook vinden ze het leuk om dieren of vogels te herkennen. De kaartenset Vogels ontdekken en herkennen maakt een wandeling in de natuur extra leerzaam en vooral een stuk leuker voor kinderen.

In principe is er geen voorbereiding nodig om vogels te kijken en je hoeft er ook niet speciaal ergens voor naar toe te gaan. Je kunt beginnen met vogels spotten in je eigen achtertuin of in een park om de hoek. Mijn jongens verzamelen eerst de kaarten van vogels die ze al kennen van naam of gezien hebben, zoals de merel, koolmees en de kauw. De kaartenset Vogels ontdekken en herkennen is een handig hulpmiddel om de vogels op naam te brengen.

Vogels spotten langs de waterrand

In onze buurt is veel water. Mijn jongens en ik beginnen onze vogelexcursie aan de waterrand waar veel watervogels vertoeven. Over het algemeen zijn watervogels groot en zitten ze meestal in groepen bij elkaar. Ik ben versteld hoeveel verschillende watervogels mijn jongens herkennen. In de kaartenset zijn ook een aantal watervogels opgenomen, zoals de zwaan, gans, meerkoet en kuifeend. Op de voorkant van de kaart staat een foto van de vogel en de belangrijkste kenmerken zoals het soort, de grootte en het geluid dat de vogels maken. Op de achterkant van de kaarten staan interessante weetjes en feiten, bijvoorbeeld over het leefgebied van de vogel. Wist je dat de buizerd de meest voorkomende roofvogel is? En wist je dat een scholekster wel twintig jaar oud kan worden? Op de voorkant van de doos van de kaartenset Vogels ontdekken en herkennen staat ‘Kaartenset voor kinderen’, maar deze kaartenset is interessant voor jong en oud!

Volg je mij al op Instagram?

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo