Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

Speelbos Gagelbos

Ondanks de coronamaatregelen kunnen we gelukkig nog naar buiten. Op een prachtige winterse dag trokken we onze laarzen aan om lekker te ravotten in het Speelbos Gagelbos in Utrecht. Met kerst was onze familie helaas niet compleet en hebben we de feestdagen moeten splitsen. In het speelbos konden onze jongens, samen met hun grote neef en nicht, door het bos rennen, klimmen en klauteren, slingeren met de kabelbaan en varen met een vlot.

De achtertuin van Utrecht

Aan de rand van Utrecht ligt een prachtig natuur- en recreatiegebied: Noorderpark Ruigenhoek. We parkeren onze auto ter hoogte van huisnummer 104 aan de Gageldijk naast Fort De Gagel. Meestal is er voldoende parkeerplek voor auto’s en fietsen. Vanaf hier loop je zo het speelbos in waar je kunt sporten, spelen en genieten. Er zijn verschillende wandelroutes in het gebied met diverse afstanden, van verharde paden tot struinpaden. Naast de paden vind je boomstammen waar de kinderen op kunnen klimmen en klauteren. Je kunt een kinderroute van zo’n 4 kilometer lopen, maar wij wandelen eigenlijk nooit een bestaande route, maar een rondje rondom het speelbos. We komen hier regelmatig en de jongens rennen al vooruit naar het vlot. Het gebied is ruim opgezet, maar toch vrij overzichtelijk. Er is wel veel water. Dat blijft oppassen, aangezien onze jongens nog geen zwemdiploma’s hebben. Meer informatie over dit natuurgebied vind je op de website van Noorderpark Ruigenhoek.

Klimmen en klauteren

Het speelbos is ook met een kinderwagen of rolstoel goed te bereiken. Midden op het grasveld vind je een groot houten klimtoestel waar je eindeloos kunt klimmen en klauteren. Ook voor de kleine kinderen is er iets verderop een leuk klimtoestel. Alles is van hout en het past mooi in de natuur. Ondanks de prachtige winterse dag is het rustig in het bos. Mijn jongens zijn al met het vlot naar de overkant gevaren. Na een paar keer heen en weer varen met het vlot lopen we verder. Over een sloot is een spannend parcours gemaakt van houten balken en touwbruggen. Niet alleen kinderen gaan hier graag het avontuur aan, ook voor de ouders is dit leuk. In de zomer is het hier natuurlijk goed vertoeven. Als je dan een nat pak haalt is het ‘minder erg’. Verderop is ook een waterpomp om lekker te kliederen met water en zand.

Na al dat klimmen en klauteren besluiten we nog een een rondje door het bos te lopen. Onderweg verzamelen we takken om een hut te bouwen en spelen we verstoppertje. Speelbos Gagelbos is een heerlijke plek midden in de natuur. In elk seizoen vermaken wij ons hier op en top. Wil je meer weten over Speelbos Gagelbos? Neem dan een kijkje op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je benieuwd naar andere leuke plekjes om op avontuur te gaan met kinderen? Kijk dan bij Kids.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo