Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Persoonlijk

SELFCARE SUNDAY

We zijn gelukkiger als we in balans zijn. Maar de bizarre omstandigheden hebben nogal impact op ons dagelijkse leven. We zitten nog tot zeker eind april vast aan de ingrijpende maatregelen, maar ook die datum ligt niet vast. Nog wekenlang werken we thuis, geven we les aan onze kinderen en wachten we tot het weer ‘normaal’ wordt. Werken vind ik leuk, geweldig zelfs, maar op dit moment vind ik het belangrijker dat mijn gezin gezond blijft en dat we het fijn hebben met elkaar.

Uiteraard passen we ons aan om zo ons steentje bij te dragen aan het zorgsysteem, maar ik besef me dat het in deze tijd ook belangrijk is om goed voor mezelf te zorgen. Gelukkig weet ik dat ik niet alle ballen hoog hoef te houden. Het is ook goed als het niet lukt om alles te combineren en het even anders loopt dan dat ik had gewild. Door te streven naar perfectie is het nooit goed genoeg. En dus probeer ik alles wat meer los te laten en op zijn beloop te laten. Wel moet ik ervoor waken dat het thuisblijven niet vooral hard werken tegen de kilo’s wordt en dat ik mezelf niet uit het oog verlies. Tijd voor mezelf is schaars, terwijl ik dat echt nodig heb om op te laden.

Door de stress die deze hectische tijd veroorzaakt, merk ik dat ik gauw geneigd ben om meer te snaaien en om op de bank te blijven plakken. In deze situatie merk ik pas echt hoe belangrijk een positieve instelling en goede mindset is. Met die mindset probeer ik er het beste van te maken en rustig te blijven. Als ik rustig blijf, zullen mijn kinderen ook meer rust ervaren. Me-time kan ik ook hebben, terwijl de kids rondrennen in huis. Het heeft alles te maken met loslaten van alles waarvan je denkt dat het zou moeten om goed genoeg te zijn of te doen.

Op ieder moment van de dag kan je goed zijn voor jezelf.

Regelmaat

Wat voor mij het beste werkt, is regelmaat. Thuis hebben we een relatief goed ritme gevonden met thuiswerken, werkjes maken voor school én ontspannen. Als ik me al onrustig voel, is het niet raar dat mijn kinderen dat ook zijn. Ik ben super trots op mijn jongens, voor hen is het ook niet makkelijk. Ze missen hun vriendjes, maar zijn elke dag goed gemutst en maken plezier. Gelukkig kunnen we nog naar buiten. Aangezien ze actieve jongens zijn en mijn jongste van drie jaar net een week fietst zonder zijwieltjes, gaan we elke ochtend een stukje fietsen. We spelen voor het huis in de straat en krijten de stoep vol hartjes. Ook bakken we samen gezondere appelflappen, bananenbrood of havermoutkoekjes.

Het thuis blijven is een dubbel gevoel, want aan de ene kant voelt het beperkend om niet meer de vrijheid te hebben om zomaar overal naar toe te gaan. Met dit prachtige weer zou ik het liefst de zeelucht opsnuiven en een strandwandeling maken. Aan de andere kant is het ook best fijn om wat meer tijd met mijn gezin te hebben, samen te lunchen en spelletjes te doen. Ik merk dat we allemaal baat hebben bij een vast dagritme waar ook ruimte is voor ontspanning. Zo weet iedereen waar hij aan toe is, maar heeft iedereen de ruimte om iets voor zichzelf te doen.

Rust

Pauzes nemen en voldoende slaap zijn essentieel. Als je goed slaapt, ben je gezonder en presteer je beter. Ik ga dan ook iedere dag redelijk op tijd naar bed om voldoende te slapen. Zo zit ik beter in mijn vel. Naast dat we bewust een aantal pauzes per dag nemen, probeer ik mezelf ook bewust op een moment van ontspanning te trakteren. Een pauze is nodig om te herstellen en weer goed te functioneren. Even bewegen helpt mij ontspannen en zorgt ook weer voor een betere concentratie. Niet iedereen ontspant op dezelfde manier. Voor sommigen werkt het om lichamelijk actief te zijn, maar voor anderen juist niet. Probeer te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Juist in spannende tijden is het belangrijk om op momenten alles los te kunnen laten. Een dagje wellness zit er niet in, maar wel een warm bad met veel schuim en een maskertje of het lezen van een goed boek.

Dit gaat voorbij

De eerste weken was ik de hele dag door bezig met het laatste nieuws over corona. Ik werd er helemaal door in beslag werd genomen totdat ik besloot dat ik niet altijd alles hoef mee te maken. Het is prima om je regelmatig op de hoogte te stellen van het nieuws, maar ik probeer het te beperken tot een paar keer per dag. Dat heeft mij meer rust gegeven. Als je kunt accepteren dat je niet overal controle over hebt en dingen anders kunnen lopen dan dat je wilt of gewend bent, dan geeft dat echt verlichting. Het is ook niet onbelangrijk om ons te realiseren dat er een eind komt aan deze situatie. Ik hoop dat het snel weer goed komt. Het lastige is, dat we niet weten wanneer dit precies zal zijn.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo