Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk

Good vibes

SS Rotterdam dek foto king of the world

I’m the king of the world!” Dingen gaan allemaal veel beter als je een goede vibe te pakken hebt. Die dagen waarbij je energielevel hoog is, je overal de humor van in ziet, je humeur uitmuntend is, je mega productief bent en alles aankan en -durft zijn toch fantastisch? In de afgelopen tijd heb ik veel nieuwe mensen leren kennen met zo’n positieve vibe. Ik heb aan de lijven ondervonden dat positieve energie ook nog eens super aanstekelijk is.

Bruisen van de energie, hoe doe je dat?

Vraag jij je af hoe ik het voor elkaar heb gekregen om te bruisen van de energie? Meer energie heb ik gekregen door op mijn voeding te letten, regelmatig te sporten en bewegen, maar ook actief te ontspannen en over het algemeen) voldoende te slapen. Als ik bijvoorbeeld minder slaap, dan merk ik dat direct. En van altijd maar doorrennen, krijg ik ook niet meer energie. Als ik merk dat het even minder lekker gaat, dan trap ik op de rem. Door mijn energie over de dag en week beter te verdelen, voorkom ik dat ik ’s avonds uitgeblust op de bank plof.

Investeer in jezelf

Ik investeer actief in mezelf en mijn lichaam. Ik maak ruimte in mijn agenda voor mezelf in plaats van op te gaan in de waan van de dag. En zo neem ik ook wel eens een dagje vrij van werk om door de stad te slenteren, leuke plekjes te ontdekken om te eten en nieuwe activiteiten te ondernemen. Nieuwe herinneringen maken en plezier beleven. Een beetje structuur in mijn leven is mijn succesformule. Zo lukt het mij om alle ballen hoog te houden voor mijn gezin, mijn werk, mijn sociale leven en andere dingen die ik leuk en interessant vind.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo maak ik boodschappenlijstjes, zet ik reminders in mijn agenda, mail ik mijzelf als ik dingen niet moet vergeten en bereid ik mij ’s avonds voor op de volgende werkdag. Dit klinkt misschien wat ongezellig, maar dat valt allemaal best mee. Wat voor de een werkt, hoeft voor een ander natuurlijk niet te werken.

Als het even tegen zit

Good vibes zijn er uiteraard niet altijd. Ik heb niet iedere dag tomeloze energie en ook ik heb dagen dat ik me uitgeput, futloos, moe en slap voel. Ik heb diepe dalen gekend, maar nu voel ik mij sterker dan ooit. Op de dagen dat het even minder gaat, probeer ik hier geen kostbare energie aan te verspillen, maar te accepteren dat het gewoon die dag even wat minder gaat. Ik trek mezelf even terug en kruip vroeg onder de wol. Goede nachtrust doet een wonder en dan is er weer een nieuwe dag aangebroken om te knallen met positieve energie! Wat betekenen good vibes voor jou?

Deze foto’s zijn gemaakt op de SS Rotterdam. Lees hier meer over leuke activiteiten in de buurt van Rotterdam.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo